Scapa de riduri cu ajutorul unei alimentatii sanatoase

Duminica, 03 Ianuarie 2010, ora 08:07
5837 citiri
Scapa de riduri cu ajutorul unei alimentatii sanatoase

Secretul unei pieli frumoase, fara riduri, sta cu siguranta intr-o alimentatie sanatoasa. Asa cum ochii sunt oglinda sufletului, ceea ce mananci se reflecta pe pielea ta.

Daca vrei sa ai mereu o piele tanara si fara probleme, atunci trebuie sa fii mai atent la alimentatia zilnica.

Astfel, Femme Actuelle va da cateva sfaturi despre cum sa duci o lupta cu varsta di cu imperfectiunile pielii.

1. Mancati fructe

Fructele au antioxidanti precum flavonoide, vitamina C, vitamina E, carotenoide, fiind benefici impotriva efectelor nedorite ale radicalilor liberi. Vitamina C ajuta la sinteza de colagen, care este o componenta a pielii. De asemenea, imbunatateste microcirculatia, care contribuie la prospetimea tenului.

Citricele si strugurii sunt bogate in flavonoide. Fructe "grase" precum avocado si nucile sunt bogate in grasimi benefice pentru piele. Este ideal ca citricele si kiwi sa fie consumate dimineata. Ciresele sunt foarte bune pentru micul dejun, iar merele pot fi consumate pe parcursul intregii zile.

2. Alegeti uleiuri benefice

Pentru a incetini imbatranirea pielii si a intregului corp trebuie sa consumati uleiurile bogate in omega-3. Acesta va va face pielea mai moale si mai catifelata. Astfel, este bine sa mancati periodic produse precum hering, macrou, ton, somon, sardine, nuci, ficat, algele marine, carne si oua.

In acelasi timp, consumul de alimente bogate in omega 6 (carne, grasimi animale, ulei de arahide, produse lactate, unt) este foarte bun pentru piele.

3. Reduceti alimentele cu index glicemic ridicat

Painea, pastele, orezul (alb) si cartofi au in comun accelerarea imbatranirii pielii. De aceea, este preferabil sa evitati pe cat posibil alimentele cu index glicemic ridicat.

La fiecare masa, asigurati-va ca reduceti aportul de zahar din sange. Evitati in acelasi timp aportul de calorii dat de produsele de patiserie, cereale sau paine alba.

4. Mancati alcalin

O alta revolutie dietetica a decolului XXI este regula echilibrului acid-baza in organismul nostru. Acest lucru presupune sa mariti proportia de alimente alcaline si sa le reduceti pe cele acidifiante. Acidul face pielea uscata si promoveaza problemele inflamatorii.

Cum faceti acest lucru? Crescand consumul de fructe si legume, dar si de lactate. Puteti sa faceti unele asocieri precum: pui-legume, branza-smochine, paste-rosii. Alimente alcaline sunt binevenie oricand. Pentru a fi sigur de realizarea echilibrului, mancati zilnic stafide, grapefruit, mere, lamaie sau varza.

5. Manancati mai multe legume cu frunze verzi

Varza si legumele verzi sunt "plicuri cu vitamine." Aceste alimente ajuta la digerarea proteinelor din carne si peste.

Esentiale pentru sanatatea tractului digestiv, efectul lor se reflecta instantaneu in tonusul pielii. Acidul folic pe care le contin aceste alimnete joaca un important rol in reinnoirea celulelor pielii. Siliciul din ele hraneste colagen.

In acest sens, puteti sa mancati toate legumele crucifere (varza, conopida, broccoli), toate legumele cu frunze verzi (spanac, ridichi, napi, salata).

6. Faceti miscare

In mod ideal, trebuie sa faceti miscare zilnic: cel putin o jumatate de ora de mers pe jos sau echivalentul exercitiilor fizice. Limitati expunerea la soare in timpul verii si expuneti-va cat mai mult la soarele de iarna. Astfel, veti avea o piele frumoasa si tanara. Si nu uitati: consumati multa apa pentru a avea o piele hidratata.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#dieta riduri, #mancare riduri, #dieta fata riduri , #pielea