Superalimente pentru un ten frumos

Marti, 03 Mai 2011, ora 07:00
5102 citiri
Superalimente pentru un ten frumos

Alimentatia nu numai ca este importanta pentru a avea un ten sanatos si frumos, dar exista alimente care pot chiar sa combata anumite probleme ale acestuia, cum ar fi acneea, liniile fine, ridurile sau efectele nocive ale razelor solare.

Conform Woman's Day, iata cateva superalimente pentru ten:

1. Lactate cu un continut scazut de grasime - impotriva acneei si ridurilor

Vitamina A, care are un rol esential in sanatatea generala a pielii, ajuta celulele sa ajunga la maturitate corespunzator. De fapt, retinolul, folosit atat in caz de acnee, cat si pentru liniile fine, este un compus al vitaminei A, iar lactatele cu un continut scazut de grasime sunt bogate in aceasta vitamina. De asemenea, la fel sunt si morcovii, ficatul, cartofii dulci, spanacul, broccoli si varza kale.

2. Seminte de in - impotriva ridurilor

Cel mai probabil ai auzit ca somonul si alti pesti grasi sunt bogati in acizi grasi omega-3, care sunt benefici sanatatii in general, si care lupta si cu ridurile. Insa, si semintele de in sunt bogate in acesti acizi care intaresc membranele celulelor, ceea ce impiedica toxinele sa fie absorbite, si care ajuta la mentinerea hidratarii.

3. Ceai verde - impotriva efectelor razelor solare

Ceaiul verde este foarte apreciat pentru variatele beneficii pe care le aduce sanatatii, dar este un aliment-minune si in ceea ce priveste prevenirea deteriorarii pielii. Poilfenolii continuti au proprietati antiinflamatoare si antioxidante, ceea ce inseamna ca protejeaza pielea de efectele daunatoare ale razelor ultraviolete. La popoarele care consuma mult ceai verde s-a observat ca exista o rata mai mica de cancer de piele.

4. Migdale - impotriva razelor solare

Unele vitamine blocheaza natural razele soarelui, fiind incluse adesea in cremele cu factor de protectie solar. Vitamina E este una dintre cele mai populare in acest sens si se gaseste din plin in migdale. Alte surse de vitamina E sunt graul, semintele de floarea soarelui si alunele.

5. Avocado - pentru elasticitate

Nivelul ridicat de grasimi mononesaturate din acest fruct - care reprezinta una dintre cele mai bune surse de grasimi sanatoase - iti protejeaza celulele pielii si previne aparitia ridurilor. Similar acizilor grasi, grasimile mononesaturate sunt incorporate in peretii celulelor, facandu-i mai puternici. Si in acest caz exista studii ce arata ca popoarele care consuma o cantitate mare de astfel de grasimi au mai putine riduri.

Alte surse de grasimi mononesaturate sunt uleiul de masline, migdalele si untul de arahide.

6. Rosii - impotriva efectelor razelor solare

Rosiile, in special cele prelucrate termic, sunt o sursa excelenta de licopen, un antioxidant din familia carotenoidelor. Licopenul ajuta la protejarea tenului de efectele nocive ale ultravioletelor si combate ridurile deoarece poate neutraliza radicalii liberi determinati de expunerea la soare. In plus, ar putea ajuta atat la prevenirea, cat si la tratarea cancerului de piele. Alte surse de licopen sunt pepenele, grepfrutul roz sau papaya.

7. Afine, capsune, mure - tot impotriva razelor solare

Toate aceste fructe contin antioxidanti si protejeaza pielea impotriva efectelor acestor raze. Afinele, in special, sunt bogate in flavonoide, substante care au proprietati antioxidante si antiinflamatoare. Acestea au un rol in prelungirea sperantei de viata a celulelor.

8. Ton - impotriva lasarii tesuturilor fetei

In ultimii ani, tonul a inceput sa piarda din reputatia buna din cauza nivelului ridicat de mercur pe care il contine. Insa, consumat in cantitati moderate, ofera multi nutrienti organismului, printre care si seleniu, care previne deteriorarea celulelor. In plus, are un efect pozitiv asupra elastinei - o proteina care iti mentine pielea catifelata, ferma si flexibila. Seleniul poate fi de asemenea gasit in carne de vita si curcan.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#alimente pentru ten, #alimente ten frumos, #superalimente ten, #superalimente pentru ten, #alimente piele , #pielea