Tratamente naturale pentru pielea uscata

Sambata, 22 Ianuarie 2011, ora 10:52
23811 citiri
Tratamente naturale pentru pielea uscata
Foto: arhiva

In sezonul rece, pielea are foarte mult de suferit, evident din cauza frigului si a umiditatii scazute.

Dar pentru pielea uscata, cele mai multe dintre remedii se gasesc in bucatarie si in frigider. Yahoo health are cateva idei si tot atatea posibilitati de a benefica de tratamente SPA la tine acasa.

Uleiul de masline este bun pentru toate tipurile de ten, dar mai ales pentru tenul uscat. Uleiul de masline cald inmoaie perfect cuticulele, intareste unghiile si hraneste pielea. Este ideal pentru indepartarea machiajului si este perfect ca ulei dupa baie. Efectele sunt miraculoase.

Iaurtul si dovleacul sunt binefacatoare pentru piele. Iaurtul gras este un excelent demachiat, elimina pielea uscata si te face sa te simti confortabil. Este perfect pentru pielea delicata pentru ca ingredientul activ este doar acidul lactic. Amesteca o jumatate de ceasca de iaurt cu trei linguri de piure de dovleac copt si intinde pasta pe fata, pe gat si pe decolteu. Este un tratament perfect.

Zaharul este economic si foarte eficient. Amesteca o lingura de ulei cu doua trei linguri de zahar. Foloseste acest amestec ca sa te masezi pe pielea curata, dupa dus. Este un exfoliant perfect. Pentru un plus de vitamine, adauga si miere de albine.

Mierea este unul din cele mai eficiente tratamente pentru piele. O poti folosi ca atare, pe pielea curata, aplicata ca o masca. Indeparteaza mierea cu apa calduta si sterge-ti fata cu un prosop curat prin tamponare.

Dincolo de grija pe care o ai, din exterior pentru pielea ta, este fundamental sa ai grija de ea si din interior. O dieta bogata in magneziu, acizi grasi esentiali, vitamina C si beta-caroten hraneste pielea, mai ales in sezonul rece. Asta inseamna ciocolata neagra, peste gras, portocale, mango si morcovi. Si nu uita de necesarul zinic de apa.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#piele uscata remedii, #ten uscat tratament, #tratament facial natural, #masca fata naturala , #pielea