Uleiuri esentiale pentru copilul tau

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 08:44
4310 citiri
Uleiuri esentiale pentru copilul tau
Foto: hubpages.com

Aromoterapia castiga din ce in ce mai mult teren si popularitate atat in randul adultilor, dar si al micutilor, care beneficiaza si ei de efectele curative ale acestor produse. Pentru ca unele arome sunt foarte concentrate, ele nu pot fi folosite direct pe pielea copilului tau.

Exista cateva reguli de folosire a uleiurilor esentiale pe care este util sa le cunosti. Intotdeauna uleiul esential se dilueaza. Respecta indicatiile de folosire inscrise pe ambalaj pentru a evita iritatiile pielii si fereste zona ochilor. In plus, uleiurile se recomanda pentru a fi folosite cu preponderenta dupa baie, informeaza hubpages.com.

Te vei asigura ca uleiul ales pentru copil nu contine impuritati sau substante chimice. Alege uleiurile esentiale si nu esentele tari, pentru ca ele se obtin precum parfumul obisnuit, iar aceste procedee pot dauna pielii copilului. Cauta uleiurile care provin de la plantele originale si nu inlocuitorii lor.

Uleiul de levantica este ideal pentru cel mic, in special daca are un somn nelinistit. Se dilueaza in apa de baie sau se foloseste ca inhalator, adaugand cateva picaturi diluate in apa pe perna lui. Mirosul ii va aduce micutului starea de calm de care are nevoie si va avea un somn linistit noaptea.

Uleiul esential de jojoba poate fi si el folosit cu succes pe pielea copilului. Este ideal pentru iritatiile pielii, care apar din cauza scutecelor ori a semnelor din nastere care pot disparea in timp. Se tamponeaza zona respectiva cu o compresa din bumbac diluata in ulei esential.

Musetelul este ideal pentru indepartarea durerilor de dinti. Aseaza un cub de gheata intr-o compresa din bumbac pe care ai inmuiat-o in ulei esential de musetel diluat cu apa si aseaza peste gingie. Se mai foloseste si pentru masajul delicat, relaxarea si calmarea bebelusului, deci poti adauga cateva picaturi pe perna lui ori in apa de baie.

Uleiul esential de migdale se poate folosi pentru ingrijirea pielii si tratarea iritatiilor sau semnelor de orice fel.

Rozmarinul este poate cel mai eficient tratament pentru evitarea afectiunilor pielii. Odata diluat, se maseaza delicat copilul in fiecare seara, iar pielea lui va avea un miros prospat, va fi catifelata, fara iritatii si impuritati. Mai mult, uleiul esential de rozmarin are si proprietatea de a actiona asupra sistemului digestiv si circulator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
#ulei esential copil, #aromoterapie copil, #cum folosesti aromoterapia , #pielea
Comentarii
Poza Neutron
Neutron
rank 5
Te vei asigura ca uleiul ales pentru copil nu contine impuritati sau substante chimice