Alimente pentru slabit, dupa Sarbatori

Duminica, 01 Ianuarie 2012, ora 21:12
4855 citiri
Alimente pentru slabit, dupa Sarbatori
Foto: thatsfit.com

Sarbatorile de iarna aproape au trecut, iar multi dintre noi au acumulat cateva kilograme dupa mesele indestulate. Numai ca meniul trebuie schimbat, pentru a scapa de excesul de greutate.

In 2012, alimentele cele mai recomandate sunt cele bogate in fibre. Un studiu recent arata ca produsele care contin fibre din plin ajuta la prevenirea cresterii in greutate si chiar incurajeaza slabitul, potrivit Yahoo Shine.

O crestere de 8 grame de fibre in alimentatie, pentru fiecare 1.000 de calorii, determina scaderea in greutate cu aproximativ doua kilograme.

Iata care sunt principalele alimente bogate in fibre care ajuta la slabit:

Merele

Un mar de dimensiuni medii contine patru grame de fibre, iar un mar mare are cinci grame de fibre. Totodata, merele contin vitamina C si potasiu.

Fasolea verde

O cana de fasole verde are patru grame de fibre, plus o doza sanatoasa de vitamina C.

Cartofii

Un cartof copt de marime medie, cu tot cu coaja, are cinci grame de fibre si doar 103 calorii. In acelasi timp, este bogat in vitamina A (care imbunatateste vederea), vitamina C, potasiu, vitamina E, fier, magneziu, beta-caroten si luteina.

Zmeura

Zmeura contine mari resurse de fibre, care ajuta la scaderea colesterolului. O cana de zmeura contine opt grame de fibre, iar acest aliment este si o sursa foarte buna de vitamina C.

Capsunile

O cana de capsuni contine trei grame de fibre si mai mult decat necesarul zilnic de vitamina C, care ajuta la pastrarea aspectului sanatos al pielii.

Nautul

Trei sferturi de cana de naut inseamna opt grame de fibre, dar si vitamina B6, necesara pentru formarea de noi celule.

Dovleacul

O cana de dovleac gatit contine trei grame de fibre, iar alimentul este bogat in vitamina A, vitamina C, potasiu si vitamina E.

Necesarul de fibre al organismului uman este 20-35 grame pe zi, insa oamenii consuma in mod regulat doar 10-12 grame zilnic.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#produse slabit, #produse alimentare slabit, #slabire produse alimentare, #mere mazare cartofi slabit , #produse slabit