Cat de periculoase sunt pastilele pentru slabit - Ce spune medicul

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 18:31
13364 citiri
Cat de periculoase sunt pastilele pentru slabit - Ce spune medicul

Fie ca este vorba de cateva kilograme sau de un numar mai substantial, orice femeie si-ar dori sa fie mai slaba putin. Cum programul este incarcat de la serviciu, orele in care ajunge acasa si trebuie sa mai faca ordine, cumparaturi si diverse alte probleme cresc de la o saptamana la alta, ramane din ce in ce mai putin timp ca o femeie sa se ocupe de propria persoana, de corpul sau.

Salile de sport sunt pline, este adevarat, dar de anumite persoane care isi permit sa nu lucreze atat de mult si pot sa se intretina fizic. Restul fac eforturi alimentare, incearca fel de fel de diete auzite de la prietene, se incapataneaza sa nu ceara ajutorul unui specialist si cand sunt in criza de timp, spre exemplu atunci cand vor sa slabeasca un numar anume de kilograme pentru a fi in forma pentru un eveniment, apeleaza la farmacia din coltul strazii pentru a gasi pastilele care le promit un corp de zeita fara prea mare efort si in scurt timp.

Din pacate, dupa cum declara pentru Ziare.com dr. Bogdan Macadon, acest tip de medicamente nu reprezinta un ajutor real, de durata, ci in multe cauzuri iti poate chiar periclita sanatatea. Exista mai multe feluri de pastile de slabit, fiecare cu asa-zisele avantaje ale lor, dar si cu dezavantaje:

- pastile pe care le poti cumpara doar cu reteta de la medic: ele contin substante care taie pofta de mancare, inhiband stimulii sistemului nervos si dandu-ti impresia de satietate. Altele dintre ele, pe care le poti administra tot cu acordul medicului, au substante active precum orlistatul, care lucreaza la nivelul tubului digestiv si impiedica absorbtia grasimilor de catre organism.

- pastile pe care le poti obtine fara reteta: ele sunt de obicei obtinute din plante, multe dintre ele se pot lua de la farmaciile naturiste si ajuta femeia care vrea sa slabeasca prin faptul ca vor creste arderile din organism, vor grabi metabolismul, dar unele dintre ele au si rolul de a reduce pofta de mancare.

De multe ori, aceste pastile contin substante precum:

- cafeina: aceasta scade pofta de mancare, dar si grabeste metabolismul, pe langa aceasta mai fiind adaugate substante precum scoarta de salcie sau extractul de cacao. Acestea, insa, pot face rau persoanelor care sufera de hipertensiune, putand duce la palpitati, insomnii sau chiar tulburari de ritm cardiac.

- substante care impiedica asimilarea carbohidratilor de catre organism, acestea putand duce la diaree si varsaturi;

- ceaiul verde: acesta este foarte bun de consumat ca atare, avand un numar incredibil de antioxidanti, reduce riscul aparitiei cancerului si apara pielea de radicalii liberi din atmosfera. Poate, insa, sa aiba aceleasi efecte secundare precum cafeina.

- cromul, care este bun pentru scaderea cantitatii de zahar din sange dar consumat ca supliment pentru o perioada mare de timp poate duce la probleme ale stomacului, ale ficatului si chiar ale rinichilor;

- substante care impiedica asimilarea grasimilor, unele dintre ele fiind chiar pe baza de hormoni: ele pot duce la balonare si diaree, iar cele cu hormoni nu sunt sub nicio forma indicate persoanelor care deja au dereglari hormonale.

In afara faptului ca unele pastile pot avea efecte adverse asupra corpului chiar pe perioada administrarii lor, precum cele enumerate mai sus, toate aceste medicamente au un lucru negativ in comun: odata ce ai incetat sa le mai iei, ajutorul pe care il confera corpului inceteaza brusc si tu te vei ingrasa din nou. Nu exista nici varianta in care sa le iei toata viata, caci substantele active din ele devin periculoase administrate pe termen lung.

Astfel, daca alegi o asemenea varianta pentru a scapa rapid de cateva kilograme, dupa ce opresti tratamentul, trebuie neaparat sa iti schimbi regimul de viata, sa continui sa mananci putin si sa faci mult sport daca vrei sa te mentii. In caz contrar, risti sa te ingrasi mai mult decat erai inainte.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#pastile slabit, #pastile slabit sfaturi, #pastile slabit parere medic, #pastile slabit contraindicatii, #pastile slabit sanatate , #produse slabit