Parul: ce sa ii faci si ce sa nu

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 12:13
4041 citiri
Parul: ce sa ii faci si ce sa nu
Foto: shekhows

Cei mai multi oameni sunt preocupati de parul lor si dau foarte multi bani pe produsele de ingrijire.

Problema este ca, desi dam foarte multi bani pe produsele de ingrijire a parului, uitam de regulile de baza de ingrijire care garanteaza sanatatea si frumusetea acestuia.

Afla de la Learning Info ce trebuie sa ii faci si ce nu trebuie sa ii faci parului pentru a arata cat mai bine.

Ce trebuie sa faci

Foloseste produsele potrivite tipului tau de par. Daca ai parul deteriorat si uscat, foloseste produse de ingrijire a caror formula repara firele deteriorate si care adauga stralucire si elasticitate. In cazul in care parul tau este gras, foloseste un sampon de curatare si un balsam potrivit. Produsele potrivite ar trebui sa stea la baza ingrijirii zilnice a parului.

O data la 6-8 saptamani mergi la coafor pentru o mica tunsoare. Chiar daca iti doresti sa ai parul cat mai lung, este nevoie sa iti tunzi varfurile o data la cateva saptamani.

Foloseste produse de ingrijire a parului care contin protectie solara.

Samponeaza-ti parul doar cand este neaparat nevoie. Contrar credintei populare, nu trebuie sa iti speli parul zilnic. In caz contrar, parul tau va deveni uscat si greu de aranjat.

Foloseste o vopsea de buna calitate. Parul tau iti va multumi si vei economisi si bani. Cum? Cumparand o vopsea mai buna dar mai scumpa, nu vei fi nevoita sa te vopsesti foarte des. De asemenea, alege o nuanta potrivita stilului tau. Daca vei alege o culoare nepotrivita, risti sa nu iti placa si apoi sa te vopsesti din nou.

Ce sa nu ii faci parului

Evita produsele de ingrijire a parului neprofesionale. Multe dintre acestea ofera doar sperante si promisiuni false.

Nu te tunde singura. Daca te gandesti ca tunderea bretonului nu necesita o pregatire speciala, te inseli. Orice schimbare a coafurii iti va afecta imaginea, asa ca mergi la profesionisti pentru o tunsoare de calitate.

De asemenea, nu te lasa pe mana prietenilor. Este adevarat ca este mult mai ieftin sa mergi la salonul de la coltul blocului sau sa apelezi la o prietena, insa un specialist stie exact ceea ce ii trebuie parului tau.

Nu merge la un salon de ingrijire a parului despre care nu ai auzit nimic. Intereseaza-te la prieteni ce saloane au folosit si daca au fost multumiti.

Evita sa stai prea mult la soare si in apa care contine mult clor sau este sarata. Expunerea excesiva poate provoca leziuni grave, chiar daca folosesti cele mai bune produse de ingrijire a parului.

Nu continua sa ai o coafura de moda veche, doar pentru ca iti este frica de o schimbare. Apeleaza la un specialist pentru a afla ce coafura ti s-ar potrivi si indrazneste sa schimbi ceva.

Nu peria parul umed, doar daca este neaprat nevoie. Risti sa rupi foarte multe fire de par. Daca esti "obligata" sa faci acest lucru, foloseste un pieptene cu dinti mari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#sfaturi ingrijire par, #alegere produse ingrijire par, #probleme ingrijire par , #produse slabit