Gustari cu multe proteine, care te satura rapid

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 07:01
21061 citiri
Gustari cu multe proteine, care te satura rapid

Din cauza grabei si a agitatiei care in ziua de astazi guverneaza vietile multor oameni, gustarile sunt luate pe fuga si neglijent. Multi fac alegeri neindicate din punctul de vedere al sanatatii, adica bogate in carbohidrati si grasimi si sarace in proteine.

Un barbat, spre exemplu, ar trebui sa consume zilnic un gram de proteine pentru fiecare kilogram de greutate corporala - la 81 de kilograme sa fie 82 de grame de proteine consumate zilnic. Iar cu un mic efort de a te stradui sa ai in frigider mai mereu oua si o conserva de ton, spre exemplu, vei avea parte de gustari mai sanatoase decat chipsurile ori batoanele cu ciocolata.

Askmen.com a intocmit o lista cu cateva alimente bogate in proteine, care asigura rapid senzatia de satietate, dar cu un continut scazut de calorii, grasimi si carbohidrati.

1. Albusuri

Un albus de ou are numai 15 calorii, nu contine grasimi si colesterol si are aproximativ patru grame de proteine. Pune doua-trei albusuri intr-o tigaie, adaugand sare, piper, sau, daca iti place, si ceapa, patrunjel etc., si vei obtine o omleta delicioasa si nutritiva.

2. Branza cottage

O jumatate de ceasca de branza cottage cu 2% grasime contine in medie 16 grame de proteine, are doar 102 calorii si doua grame de grasime (spre deosebire de alte tipuri de branza care pot avea foarte multa grasime). Poti sa adaugi si cateva fructe proaspete si vei avea o gustare usor de facut si sanatoasa.

3. Ton

Tonul este o sursa foarte buna de proteine, avand aproximativ 25 de grame per conserva. In plus, o conserva de ton in apa contine aproximativ 111 calorii si nu are grasimi.

4. Shake facut acasa

Multe shake-uri cu proteine din comert pot avea un nivel prea ridicat de carbohidrati, ca si multe dintre batoanele proteice. Insa, pentru a fi sigur pe calitatea unui astfel de shake, iti poti face unul acasa, amestecand in blender urmatoarele ingrediente: doua cesti de lapte de soia natural (ai grija sa nu aiba adaos de zahar - pe eticheta ar trebui sa scrie ca are doar soia si apa distilata), trei albusuri, o banana (sau orice alt fruct), o lingura cu unt de arahide, doua lingurite de ulei din seminte de in si o treime de ceasca de fulgi de ovaz.

5. Linte

Punand o mana de linte in supa sau salata vei obtine o gustare cu un adaos de proteine. O ceasca cu linte are aproximativ 230 de calorii, un gram de grasime si 18 grame de proteine.

6. Unt de arahide

O lingura cu unt de arahide contine in jur de patru grame de proteine, opt grame de grasime si 95 de calorii. Pentru a obtine un plus de energie intinde o lingura din acest unt pe o felie de paine integrala si adauga felii de banana deasupra.

7. Ovaz

Fulgii de ovaz instant sunt o alegere buna datorita echilibrului dintre proteine si carbohidrati "buni", oferind energia necesara mai ales in timpul unei sesiuni de exercitii fizice.

Este important insa de stiut ca, desi sunt de preferat gustarile bogate in proteine, nu trebuie sa incerci sa elimini carbohidratii din alimentatia ta, mai ales daca ai si activitate fizica, ei fiind principala sursa de energie a organismului.

Esential este sa ai o dieta echilibrata, care sa includa proteine slabe, carbohidrati foarte putin rafinati (cereale integrale), carbohidrati simpli (fructe si legume crude) si o cantitate mica de grasime.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#gustari sanatoase, #gustari proteice, #gustari bogate proteine, #alimente bogate proteine, #proteine satietate , #proteine