Alege cel mai bun remediu impotriva oboselii

Luni, 23 Noiembrie 2009, ora 10:53
3850 citiri
Alege cel mai bun remediu impotriva oboselii
Foto: ehow.com

La fiecare sfarsit de an te simti obosit pentru ca volumul de munca este mult mai mare decat in mod obisnuit. Ai nevoie de o strategie pentru indepartarea oboselii de zi cu zi, pentru ca in vacanta sa fii energic si sa te poti bucura de sezonul de iarna asa cum iti doresti.

Easyhomeremedy.com iti ofera punctele de plecare ale fiecarei strategii pentru indepartarea oboselii. Iti poti alege planul potrivit stilului tau de viata, respectand cateva reguli simple ale unei alimentatii sanatoase.

Indiferent de planul pe care il aplici, pentru a nu te simti obosit vei manca sanatos si vei face exercitii de intretinere, pentru ca sunt cele mai bune metode pentru alungarea stresului.

Micul dejun chiar este cea mai importanta masa a zilei, deci nu pleca in graba, fara sa mananci. Cereale cu lapte si sucul de fructe iti asigura necesarul de energie pentru intreaga zi. Fa-ti rezerve de legume, fructe uscate, iaurturi, orez, pastai, carne alba si pui. Vei avea nevoie de toate aceste alimente pentru a avea o alimentatie usoara, care sa nu contribuie in nici un fel la slabirea organismului tau.

Vitamina B este esentiala pentru reglarea metabolismului, indepartarea oboselii si marirea capacitatii de concentrare. O poti prelua din alimentatie, deci nu uita sa consumi in fiecare zi legume frunzoase, banane, lapte, orez, cereale, ficat si pastai.

Energie din plante

Metodele naturiste pentru fortificarea organismului sunt perfecte pentru lipsa ta de energie si randamentul scazut. Ginsengul se recomanda pentru imbunatatirea activitatii cerebrale, alungarea stresului emotional si evitarea atacurilor de panica.

Starile de iritabilitate vor fi o simpla amintire, iar consumul psihic va fi cu mult redus. Te vei concentra mai bine si astfel oboseala va disparea. Consulta-te cu medicul tau naturist pentru a-ti recomanda doza si modul de administrare a tratamentului cu ginseng pentru alungarea oboselii.

Nu uita ca orice dieta, fie ea din plante sau alimentara, va fi eficienta daca este dublata de un program de exercitii fizice, realizate in mod regulat. Daca timpul nu iti permite sa alergi in fiecare seara, poti opta pentru cea mai simpla metoda de intretinere fizica, mersul pe jos sau urcatul scarilor.

Specialistii recomanda dietele naturiste pentru indepartarea oboselii, timp de doua luni. Aceasta este perioada optima in care orice tratament pe baza de plante poate fi eficient, deci nu fi descurajat daca in prima saptamana nu ai rezultatele asteptate.

Potasiul, calciul, fierul si magneziul iti intaresc organismul. Poti prelua aceste minerale din produsele lactate, consumate pe tot parcursul zilei, cerealele de la micul dejun si carnea fiarta. Respecta orele de masa si incearca sa eviti mancatul in fata televizorului sau pe fuga. Nu numai ca nu te vei satura, dar senzatia de foame te va insoti in permanenta si vei obosi rapid, dupa fiecare activitate solicitanta.

Pe langa alimentatie si exercitii fizice, absolut necesare fiecarui plan de indepartare a oboselii, incearca si metodele de relaxare prin aromoterapie. In apa de baie, in camera in care dormi sau chiar pe perna ta, picura putin ulei esential de levantica, rozmarin, salvie si menta.

Dupa cateva zile vei observa ca problemele tale vor fi tratate cu mai multa detasare si obiectivitate si iti vei putea realiza planurile personale si profesionale fara incrancenare, cu mai multa eficacitate.

Poti combina uleiurile esentiale si in crema de corp, pentru ca mirosul lor relaxant este metoda cea mai simpla si sigura pentru alungarea stresului.

Nu uita ca fiecare plan de indepartare a oboselii este eficient daca il respecti intocmai si cu regularitate. Mai mult, daca optezi doar pentru dieta alimentara sau cea de exercitii ori metoda naturista, nu vei avea rezultatele asteptate.

Incearca sa renunti la alcool si tutun, chiar si la cafea si inlocuieste aceste obiceiuri nesanatoase cu ceaiuri, bauturi tonice din plante si activitatile creative care te relaxeaza. Acesta este un plan complet pentru indepartarea oboselii, deci fa cele mai bune alegeri pentru tine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#plan indepartare ooseala, #alimentatie sanatoasa relaxare, #dieta organism sanatos , #relaxare