Ce se ascunde in spatele hipnozei?

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 23:11
7999 citiri
Ce se ascunde in spatele hipnozei?

Unii transforma hipnoza in show, iar altii o folosesc in scop terapeutic. Unii oameni sunt foarte sensibili la hipnoza, altii dimpotriva. Functioneaza cu adevarat hipnoza si ce sta, de fapt, in spatele ei?

Hiptonitazatorul iti repeta, uneori, minute in sir aceleasi cuvinte: "te simti obosit, bratele si picioarele iti sunt moi, te afunzi intr-un somn profund". Iar cel hiptonizat cade intr-un somn adanc, executand neconditionat ordinele celuilalt. Sunt, toate aceste lucruri, parte a unui spectacol sau hipnoza chiar functionaaza, se intreaba dw-world.de.

In cautarea unor raspunsuri, oamenii de stiinta nu au reusit sa progreseze foarte mult in descifrarea acestei necunoscute. Dar este cert ca transa, ca si somnul sau starea de narcoza, este o stare neobisnuita a creierului care este relaxat total. Se estimeaza ca 10 la suta dintre oameni sunt extrem de sensibili la hipnoza, in timp ce un procent de 5 la suta nu poate fi hipnotizat sub nicio forma. Starea de hipnoza este indusa, exculsiv, de vocea celui care aplica aceasta metoda. Evaluarea critica a lucrurilor este limitata, in practica, la zero. Ceea ce explica de ce oamenii se lasa sedusi si de cele mai absurde comenzi.

Relaxarea totala a corpului creaza premisele folosirii hipnozei in cazuri medicale severe, precum depresiile anxioase. Intr-um mod asemanator actioneaza si stomatologii asupra pacientilor care se arata tematori fata de procedurile dentare. Hipnoza poate fi flolosita cu succes chiar si in cazul femeilor gravide. Un studiu britanic a relevat ca femeile insarcinate pot reduce semnificativ perioada de travaliu, daca anterior, in cadrul unor sesiuni de hipnoza, au deprins arta relaxarii si a respingerii durerii.

Procedura da rezultate foarte bune si in cazul celor care se afla la cura de slabire sau care incearca sa se lase de fumat. In ciuda a numeroase studii care au demonstrat succesele hipnozei ca forma de tratament, medicii sunt inca reticenti la aceasta forma complementara de terapie. Hipnoza terapeutica necesita mult timp si multe eforturi, fiind destul de costisitoare. In Germania, 50 de minute de terapie costa intre 80 si 120 de euro, iar casele de sanatate, rareori, isi asuma o astfel de asigurare.

Pentru tratamentul medical este indicat sa se apeleze doar la cei care au competente dovedite in domeniul hipnozei. In Germania exista anumite standarde de calitate pe baza planului de formare, dezvoltat de "Societatea Germana de Hipnoza". Pentru un atestat de terapeut prin hipnoza, medicii si psihoterapeutii doritori trebuie sa participe la o serie de seminarii tematice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#hipnoza tratament, #metoda hipnoza, #depresie hipnoza, #medicina show hipnoza , #relaxare