Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Joaca-te ca sa fii sanatos

Duminica, 27 Decembrie 2009, ora 21:12
1955 citiri
Joaca-te ca sa fii sanatos
Foto: english.peopledaily.com.cn

Jocul este un proces instinctiv, fundamental pentru existenta noastra. Este sursa de energie, creativitate, relaxare si calm, deci sanatate. De fiecare data cand ai ocazia, joaca-te pentru a fi sanatos si in forma in fiecare zi.

Inventivitatea, inteligenta, flexibilitatea, fericirea sunt doar cateva dintre indicatorii unei vieti sanatoase care sunt solicitati in timp ce ne jucam ca in copilarie, indiferent de varsta sau statut social, informeaza helpguide.org.

Contrar opiniei generale, joaca nu este doar pentru cei mici. Specialistii descriu perioadele de joaca precum momentele in care simtim ca traim pentru ca intreaga structura fizica, psihica si emotionala sa lucreaze in armonie.

Micile reprize de joaca sunt de fapt si mici reprize de umor, iar rasul este o terapie de relaxare in sine. Pentru a beneficia de acest lucru ne vom bucura de fiecare clipa petrecuta pe terenul de joaca, atat cu cei mici cat si cu prietenii.

In timp ce ne jucam ne relaxam complet, iar tensiunile de zi cu zi sunt alungate complet. Medicii recomanda atat copiilor cat si adultilor mici reprize de joaca de fiecare data cand simt nevoia.

Si pentru ca orice joc are o miza, a pierde sau a castiga o partida este de fapt modalitatea simpla si sigura de a fi sanatos. Pentru cei care sufera afectiuni cardiovasculare, joaca cu prietenii inseamna mici momente de relaxare, evadare din cotidian si un prim pas catre vindecare.

Putem socializa mai bine, iar zambetele schimbate in momentele de joaca sunt o adevarata terapie pentru trup si suflet. Nu evita in sezonul rece sa te joci in zapada, sa faci un om de zapada sau sa te dai cu sania.

Ranile emotionale isi gasesc si ele remediul in cateva minute de joaca si tocmai de aceea nu refuza sa iesi din rutina zilnica pentru un meci de fotbal, de-a v-ati ascunselea, un joc de carti sau orice altceva care iti solicita imaginatia, inventivitatea si creativitatea.

Psihologii americani recomanda tuturor celor care sunt stresati, au afectiuni cardiovasculare ori circulatorii sa isi rupa cateva minute din programul zilnic pentru un joc mic, antrenant si benefic pentru starea lor generala.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#jocuri iarna sanatate, #joc memorie sanatate , #relaxare