6 remedii inedite pentru tratarea micilor inconveniente zilnice

Sambata, 02 Iulie 2011, ora 17:59
2685 citiri
6 remedii inedite pentru tratarea micilor inconveniente zilnice

In zilele noastre, exista o multime de probleme cu care trebuie sa te confrunti, de la stresul cotidian, durerile de cap, pana la altele mai grave, cum ar fi teama de a nu face cancer.

Desi unele boli nu pot fi prevenite, din punctul de vedere al medicilor, exista persoane care afirma cu tarie ca unele metode neconventionale te ajuta considerabil in lupta pentru sanatate.

Struguri contra cancerului

Daca o crezi pe Johanna Bratt, care a descoperit un leac neconventional pentru cancer acum 80 ani, in timp ce locuia in Africa, vei crede si sfaturile ce urmeaza sa-ti fie oferite. Johanna sustine ca a infrant cancerul cu "puterea violet". Remediul gasit pe atunci? Strugurii... o multime de struguri. De fapt, cat de multi poti consuma, caci asta este tot ce ai voie sa servesti pentru 1-2 saptamani.

Bineinteles ca pe atunci niciun doctor nu i-a dat dreptate, dar astazi, conform ABC News , specialistii afirma ca anumite substante gasite in struguri pot preveni sau chiar trata formele incipiente de cancer.

Nu exista nicio garantie ca acest remediu functioneaza in toate cazurile, dar rau cu siguranta nu are cum sa faca.

Didgeridoo pentru problemele respiratorii din timpul somnului

Probabil nu ai auzit niciodata aceasta denumire si pe buna dreptate. Un Didgeridoo este un instrument al bastinasilor australieni, ce seamana cu o trompeta de lemn. Cercetatori de la Jurnalul Medical Britanic sustin ca cel care va incerca sa cante la acest instrument timp de 4 luni va fi mult mai odihnit ziua, pentru ca va dormi mult mai bine noaptea.

Va respira mult mai usor, iar sforaitul aproape va disparea. Cercetatorul Milo Puhan spune ca, odata cu intarirea muschilor, limba nu va mai avea tendinta de a obstructiona caile respiratorii.

Daca ti se pare ciudat sa te apuci sa sufli intr-un tub de lemn, poate vrei sa afli ce optiuni ai. Poti apela la operatie, cu care ai sanse de 30-60% de recuperare sau poti incerca metoda inserarii unui tub care iti va pompa aer non-stop pe gat, pe durata noptii, pentru a fi capabil sa respiri, in cazul in care suferi de apnee. Asa ca poate este mai bine sa previi o situatie atat de grava.

Trimite mesaje in loc sa fumezi

In loc sa cauti pachetul de tigari, cauta-ti telefonul. Cercetatorii de la Universitatea Aukland, din Noua Zeelanda, au comparat doua grupuri de fumatori ce vroiau sa se lase de acest obicei. Au descoperit ca persoanele din grupul care folosea aceasta metoda erau mult mai motivate, caci le erau de mare folos mesajele de incurajare si sustinere primite. Mai mult, dupa alte sase luni de zile, ele inca rezistau in lupta cu acest viciu.

Dr. Robyn Whittaker sustine aceasta idee, caci telefonul este un obiect pe care il avem mereu la indemana. Iar un asemenea grup de suport poate fi anonim si confidential. Iti poti ruga prietenii apropiati sau familia sa-ti trimita din cand in cand mesaje de incurajare.

Muzica reduce durerile musculare

S-a constatat o legatura clara intre muzica si usurarea problemelor de spate. Se pare ca persoanele care asculta muzica minim o ora pe zi, dupa o saptamana vor simti cu 20% mai putin disconfort. Sandra Siedlecki, cea care a condus studiul, isi explica acest lucru prin faptul ca muzica fie iti ia gandul de la durere, fie induce o relaxare musculara, dar mai ales reduce nivelul cortizolului, prin diminuarea stresului.

Nu te multumi numai sa dai drumul la radio, ci alcatuieste o lista cu melodiile tale preferate. Nu conteaza genul, ci cat de multa placere iti produce auzul lor. Dar ai grija la volum, caci daca este prea ridicat, s-ar putea sa faci mai mult rau decat bine, crescand nivelul de cortizol.

Diminueaza febra musculara cu ajutorul cireselor

Dupa ce ai ridicat mai multe greutati decat trebuia la sala, cel mai bun "tratament" este un pahar de suc de cirese, de doua ori pe zi. Acestea te vor ajuta sa te recuperezi cu o zi mai devreme decat in mod normal. Efectele anti-inflamatorii vor micsora ruperile musculare microscopice ce au loc in momentul contractarii.

Daca te ingrijorezi din cauza caloriilor pe care le contine un pahar de suc, afla ca este mult mai eficient decat sa mananci o multime de cirese, cate ar trebui pentru a avea acelasi rezultat.

Ai grija la alegerea momentului tratatiei, de preferinta fiind imediat ce ai sustinut un efort fizic intens. Cauta in comert un suc organic, fara adaos de zahar, iar daca nu gasesti, prepara-l singur.

Botox-ul poate ajuta prostata

Aparent, ridurile si prostata nu au nimic in comun, asa ca nu ar putea fi tratate la fel. Dar un studiu recent aparut in Jurnalul Englez de Urologie arata ca Botoxul, odata injectat, poate imbunatati cu pana la 30% simptome precum urinatul prea des.

Botox-ul ajuta in hiperplazia benigna de prostata blocand anumiti nervi. Mai mult, o injectie cu Botox este eficienta timp de un an, ceea ce este destul de mult. Reprezinta o alternativa de luat in seama pentru barbatii tineri, in locul pastilelor sau a operatiei. Desi nu este o procedura standard, din ce in ce mai multi medici urologi invata sa o practice.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#tratamente neconventionale, #tratamente inedite boli, #remedii inedite , #remedii naturale