Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

7 plante si condimente care sa te incalzeasca iarna aceasta

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 21:04
4611 citiri
7 plante si condimente care sa te incalzeasca iarna aceasta

Cand frigul pune stapanire pe tot, inclusiv pe apartamentul tau inca neincalzit, intelepiunea din popor si nu numai spune sa te incalzesti cu mancare bine garnisita cu condimente. Iar stiinta confirma acest tip de gandire, pentru ca multe bucate pot avea acest efect.

Leguminoasele, in special cele care cresc in climat mai rece, te ajuta sa te aclimatizezi mai usor noilor conditii, aici intrand ceapa si napii. Si macrisul de balta (nasturelul) are aceleasi proprietati, dar si nucile, semintele si uleiurile extrase din acestea, conform Care2.

Alimentele colorate in negru nu ar trebui sa lipseasca de pe masa in aceasta perioada, cum e cazul maslinelor si semintelor de susan.

Piperul negru este excelent mai ales iarna, el avand proprietati antiseptice si antioxidante.

Nucsoara, din aceeasi familie cu ghimbirul, este un expectorant, ajutandu-te sa eliberezi pasajele respiratorii.

Ardeiul iute este bogat in Vitamina C, descongestioneaza si te scapa de tuse. Cateva seminte de ardei iute, presarate in pantofi sau cizme, iti vor tine picioarele calde cand ai treaba afara, in frig.

Scortisoara incalzeste imediat pe cei inghetati si cu circulatia deficitara, avand si proprietati antiseptice. Totodata, este si un excelent tonic digestiv.

Usturoiul te ajuta sa fii mai rezistent la infectii in sezonul rece, fiind si un puternic vasodilatator, care imbunatateste circulatia.

Ghimbirul este un antioxidant si antiseptic natural, imbunatatind circulatia in tot corpul. O baie cu ghimbir incalzeste, relaxeaza muschii si amelioreaza raceala si gripa.

Hrean Este bogat in Vitamina C, ajutand si la digestia alimentelor grase. Are proprietati antiseptice si descongestioneaza, ajutand la eliberarea pasajelor respiratorii.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#remedii naturale frig, #remedii naturale raceala, #condimente sanatate , #remedii naturale