8 motive pentru care sa nu mai iei pastile

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 12:04
12432 citiri
8 motive pentru care sa nu mai iei pastile

Ameteli, dureri de stomac, pericol de ulcer si chiar halucinatii: toate acestea pot fi provocate de prea multe medicamente, acele substante care in mod paradoxal ar trebui sa faca doar bine.

Incearca sa scapi de obiceiul pe care ti l-ai facut, de a pune mana pe pastile la cea mai usoara jena, incercand alte metode de relaxare si alungare a durerilor. Iata ce iti propune Men's Health:

Atunci cand tusesti

In loc sa iei sirop de tuse, incearca mai bine cu putina miere. Gandeste-te cat de greu s-ar scurge o lingurita de miere daca ai introduce-o pe gatul unei sticle. Cam atat ii va lua sa traverseze si gatul tau, asa ca va rezista destul de mult timp, tu putandu-te bucura de efectele sale benefice.

Un studiu recent publicat in Jurnalul de Medicina Pediatrica spune ca o lingurita de miere este mai eficienta decat dextrometrofanul, substanta activa din multe siropuri. Autorul studiului, dr. Ian Paul, profesor la Universitatea Penn State, spune ca mai mult decat atat, nu vei mai avea parte nici de efectele secundare neplacute, precum ametelile.

Cea mai buna alegere este reprezentata de mierea mai intunecata, care are mai multi antioxidanti decat cea mai deschisa la culoare. De fiecare data cand observi ca te doare in gat sau ai un episod neplacut de tuse, ia 2 lingurite de miere si te vei simti imediat mai bine.

Durere in zona inferioara a spatelui

In loc sa iei medicamente antiinflamatoare, mai bine adopta pozitia corecta. Ce faci prima data cand simti o durere de spate? Te intinzi si rasucesti trunchiul pentru a intelege ce anume te doare. Sub nicio forma nu este bine sa faci miscari bruste, cele mai indicate fiind cele din yoga.

Astfel vei scapa de pastile non-steroidale care iti pot afecta intestinele, stomacul si ficatul, daca sunt administrate pe termen lung. Persoanele care fac macar 75 de minute pe saptamana yoga si practica pozitii precum cea a fluturelui, a inotatorului, a cobrei sau a razboinicului vor reusi sa reduca semnificativ durerile.

Durerile de cap dese

In loc de medicamente, mai bine ai dormi mai mult. Luatul medicamentelor poate fi de multe ori o modalitate prin care sa iti prelungesti agonia. In plus, persoanele care sufera in mod frecvent de migrene sunt predispuse la administrarea unui numar prea mare de pastile, fapt ce nu face deloc bine organismului. Astfel se ajunge la un cerc vicios, caci substantele nu isi vor mai face efectul.

Atunci cand suferi de o migrena, cel mai bine este sa incerci sa te relaxezi si sa dormi, pentru a-i lasa corpului posibilitatea sa se vindece de la sine. Dr. Peter Goadsby, de la Universitatea din San Francisco, spune ca nu este bine sa iei mai mult de 2 pastile pe saptamana.

Depresie usoara

In loc sa iei antidepresive, incearca sa iti reorganizezi creierul si gandurile. Pentru a combate depresia trebuie sa elimini negativismul din mintea ta. Trebuie sa reusesti sa iti sortezi gandurile si sa le permiti doar celor bune sa locuiasca in creierul tau. Prin aceasta terapie pe care o poti aplica singur pe propria persoana vei reusi sa ai rezultate mult mai bune decat cele pe care le-ai obtine luand medicamente, fapt certificat de studii.

In plus, antidepresivele de cele mai multe ori nu rezolva o problema, ci doar o mascheaza, iar atunci cand incetezi sa le mai iei ajungi de unde ai plecat. Daca nu reusesti singur, apeleaza la un psiholog.

Totusi, de fiecare data cand te confrunti cu un episod dur sau stresant, ia-ti pur si simplu 3 minute in care sa stai linistit, sa inspiri adanc si sa te relaxezi. Vei observa ca apoi situatia nu va mai parea atat de disperata.

Insomnia

In loc sa te indopi cu fel de fel de pastile, mai bine incearca in mod deliberat ca pentru cateva nopti la rand sa adormi mult mai tarziu decat esti obisnuit. Cercetatorii de la Universitatea din Virginia spun ca astfel corpul va aprecia mai bine cand te vei aseza in pat si nu iti va mai fi greu sa adormi, caci ti se va face somn pe cale naturala.

Pastilele sunt bune doar pe o perioada scurta de timp, caci apoi organismul se obisnuieste cu ele si devin inutile.

Constipatia

Colonul se misca incontinuu, astfel incat sa asigure un tranzit bun. Totusi, el cateodata absoarbe prea mult lichid si devine mai lenes, astfel incat ajungi sa te confrunti cu o constipatie.

Poti renunta la laxative adaugand 2 pahare de apa inainte de micul dejun, acestea imbunatatind tranzitul. In plus, consuma din cand in cand cate o banana sau un mar, caci fibrele sunt foarte indicate in aceste situatii.

Astm

Incearca sa cumperi un filtru de aer, acesta tinand germenii la distanta si oferind umiditatea necesara in camera unde stai. Un studiu din 2008 arata ca un asemenea aparat poate reduce reactiile alergice si atacurile de astm cu pana la 55 de procente.

Trebuie doar sa ai grija sa ii schimbi filtrele in mod frecvent, astfel incat sa isi faca treaba asa cum trebuie.

Raceala

Nu lua de la primele simptome ale racelii fel de fel de medicamente. Mai bine incearca sa iti creezi un mediu propice. Cumpara un umidificator in dormitor sau in camera unde stai cel mai mult si seteaza-l la 50% umiditate. Gripa este favorizata de aerul uscat, iar tu te vei simti mult mai bine cu o umiditate crescuta.

In plus, si calitatea pielii tale va fi mult mai buna, devenind mult mai hidratata si catifelata.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#remedii naturale dureri, #evitare medicamente, #inlocuire medicamente produse naturale, #tratament fara pastile , #remedii naturale