7 remedii naturiste pentru dureri de cap si migrene

Vineri, 01 Iulie 2011, ora 12:03
51896 citiri
7 remedii naturiste pentru dureri de cap si migrene
Foto: everydayhealth

Oricine a simtit o durere de cap macar o data in viata si eventual o migrena, acestea fiind extrem de comune. Iar multe persoane care au astfel de dureri, mai ales destul de des, dau fuga la calmante, pentru a incerca sa scape cat mai repede de starea cel putin neplacuta, ele pierzand din vedere faptul ca medicamentele mai au si efecte secundare asupra organismului.

Pentru cei care vor sa incerce si alte strategii de ameliorare a durerii, alternative, exista insa mai multe remedii de casa, la indemana sau macar mai putin daunatoare decat analgezicele. Everydayhealth.com iti ofera cateva sugestii in aces sens (in cazul produselor naturiste cel mai bine este sa ceri sfatul unui farmacist sau al unui medic).

1. Uleiul de levantica

Acesta nu numai ca miroase extraordinar de frumos, dar este si un remediu folositor pentru dureri de cap si migrene. Uleiul de levantica poate fi ori inhalat ori aplicat local. Ca tratament prin inhalare se recomanda 2-4 picaturi la fiecare 2-3 cesti cu apa care clocoteste.

Si, spre deosebire de multe uleiuri medicinale, acesta poate fi aplicat si local, fara a fi diluat inainte. Uleiul de levantica nu trebuie insa inghitit.

2. Uleiul de menta

Durerile de cap au multe cauze, in unele situatii fiind nevoie chiar de interventia unui medic. Ele pot sa apara si din pricina tensiunii arteriale, a unei circulatii precare.

Pentru aceste situatii uleiul de menta este eficient, dupa cum s-a aratat in mai multe cercetari. Acesta are proprietati vasoconstrictoare si vasodilatatoare, care ajuta la controlarea circulatiei sangelui. In plus, uleiul de menta elibereaza sinusurile, astfel ca mai mult oxigen patrunde in corp.

3. Uleiul de busuioc

Busuiocul, acea planta folosita adesea pentru a da aroma preparatelor culinare, are un miros placut si un gust pe masura. Dar acestea nu sunt singurele beneficii pe care le poate oferi, uleiul de busuioc fiind un remediu natural pentru durerile de cap.

Busuiocul relaxeaza muschii, fiind in special eficient pentru dureri de cap cauzate de tensiune si probleme musculare.

4. Schimbari in alimentatie

Una dintre cele mai folositoare strategii pentru ameliorarea durerilor de cap si a migrenelor implica schimbari in alimentatie. Despre anumite alimente s-a aratat ca afecteaza frecventa si severitatea durerilor de cap si migrenelor, iar printre acestea se numara lactatele, ciocolata, untul de arahide, avocado, bananele, citricele, carnurile care contin nitrati - cum ar fi bacon si hot dog - , alimentele care contin glutamat de monosodiu, cele care contin tiramina - un aminoacid gasit in vinul rosu, sau cele fermentate ori murate.

5. Masajul

Un alt mod eficient de a ameliora migrenele este sa masezi usor scalpul. O cercetare realizata in Brazilia a aratat ca masarea nervului occipital mare (zona din spatele capului, de la baza craniului) reduce durerile de cap si migrenele.

In general, masajul a fost identificat drept un remediu folositor pentru astfel de dureri, mai ales reflexologia (masarea punctelor reflexogene din palme si talpi).

6. Seminte de in

Unele dureri de cap sunt provocate de inflamari, care pot fi reduse consumand acizi grasi omega-3. Iar semintele de in sunt bogate in acesti acizi, ca si pestele gras. Semintele pot fi folosite atat intregi, cat si sub forma de ulei.

7. Hrisca

Aceasta planta este un alt remediu de casa eficient pentru dureri de cap si migrene deoarece contine un flavonoid numit rutina. Flavonoizii au proprietati antioxidante, care impiedica deteriorarea celulelor.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#dureri cap, #migrene, #remedii casa dureri cap, #remedii casa migrene, #remedii naturiste dureri cap, #remedii naturiste migrene , #remedii naturale