Adevaruri si mituri despre mahmureala

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 09:44
9124 citiri
Adevaruri si mituri despre mahmureala
Foto: Reality Upgrade

Alcoolul in exces duce la probleme de memorie, fapte necugetate si o senzatie de oboseala si de rau in intregul organism a doua zi.

Dupa cum spune dr Alan Weiss, de la Departamentul de Medicina Interna din Cleveland, "substantele din alcool produc migrene, greata, ameteli, dar si o deshidratare mai puternica, din cauza efectului diuretic care te va face sa pierzi lichide mult mai repede decat de obicei."

Ai auzit diverse metode prin care poti scapa de mahmureala cat mai repede cu putinta, dar oare toate sunt atat de bune pe cat se spune? Afla cu ajutorul Everyday Health ce sfaturi sa pui in practica si pe care sa le eviti.

Bea multa apa

Hidratarea cu ajutorul apei sau al altor lichide (ceai) este una dintre cele mai simple metode de a trata mahmureala. Alcoolul subtiaza sangele (care este alcatuit din apa in proportie de 70%), asa ca este afectat echilibrul fluidelor. Band apa, circuitul sangelui se va realiza mai usor si astfel nutrientii vor ajunge mai repede la creier.

Mananca paine prajita cu miere

Aceasta este o metoda traditionala, dar cercetarile spun ca vei avea parte doar de o imbunatatire de moment a starii de sanatate in urma consumului de carbohidrati. Alcoolul afecteaza nivelul glucozei din organism, iar o asemenea gustare iti va face bine, chiar daca nu pentru mult timp.

Consuma bauturi pentru sportivi

Specialistii spun ca aceste bauturi isi vor face efectul mult mai repede decat apa, continand un nivel ridicat de sare si zahar. Nivelul glucozei din sange va creste, la fel ca si sodiul, ceea ce va ajuta celulele muschilor sa se refaca si hidrateze mai repede.

Vitamine si minerale

Vitamina C si magneziul ajuta corpul sa elimine mai repede alcoolul din organism. Astfel, te vei simti bine mai repede.

Bea cafea

Cafeina dintr-o cana de cafea iti va da energie pe moment, dar efectele sale deshidratante iti vor face mai mult rau in cazul in care esti mahmur. Desi este o metoda destul de intalnita de a iti reveni dupa o noapte de petreceri, dr. Weiss nu o recomanda.

Consuma o bautura alcoolica

Multa lume crede ca poate scapa de mahmureala trezindu-se cu un alt pahar de bere in mana, dar informatia este cat se poate de eronata. Mai ales daca te asteapta o zi la serviciu, unde trebuie sa fii cat se poate de treaz, functiile cognitive si coordonarea musculara iti vor da batai de cap. Alcoolul in dimineata de dupa petrecere doar va continua dezechilibrul chimic si va mari gradul de deshidratare.

Consuma alimente bogate in grasimi

Si aceasta modalitate da roade doar pe moment. Un mic dejun bogat in carbohidrati si acizi grasi va creste nivelul glucozei din sange, dar nu este cel mai indicat remediu pe termen lung.

Exercitiul fizic

Dintre toate remediile, expertii spun ca acesta este cel mai indicat. Singura problema este sa iti gasesti curajul si energia de a-l duce la indeplinire. Incearca ceva usor, nu foarte complicat, caci, dupa cum vei vedea, nu vei fi foarte perspicace in dimineata cu pricina.

Sexul

La fel ca exercitiul fizic, sexul te ajuta in cazul in care esti mahmur. Din pacate, s-ar putea fie sa nu ai energia necesara, fie sa nu fii o companie prea placuta.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#mahmureala dupa petrecere, #mahmureala prevenire, #mahmureala remedii, #mahmureala solutie revenire , #remedii naturale