Alimente care trebuie consumate, desi te izoleaza de ceilalti

Sambata, 03 Septembrie 2011, ora 12:44
5478 citiri
Alimente care trebuie consumate, desi te izoleaza de ceilalti

Exista anumite alimente care, desi au un gust bun si sunt extrem de sanatoase, te pun adesea in situatii jenante fata de restul lumii. Intrebarea care se pune este cum am putea sa ne bucuram totusi de acestea fara a-i deranja pe cei din preajma noastra.

Yahoo! Shine face un top al alimentelor de acest fel:

Usturoiul si ceapa cruda

La acestea, efectele se fac simtite imediat si pot dura cateva ore bune, timp in care respiratia puternic mirositoare ii va face pe ceilalti sa lacrimeze.

Ce se intampla de fapt

Ceapa si usturoiul contin anumiti compusi de sulf, care sunt foarte puternici si care contribuie la respiratia urat mirositoare. Mirosul insa nu provine doar de la resturile de alimente ramase in cavitatea bucala, ci si de la uleiurile intepatoare continute de acestea, uleiuri eliberate in procesul de digestie.

De ce trebuie totusi sa consumam aceste alimente

Medicul nutritionist american Rebecca Valle arata ca printr-o asezonare a mancarurilor cu ierburi, condimente, ceapa sau usturoi va fi diminuat consumul de sare, ceea ce este din start un plus pentru sanatate.

Ce putem face pentru a diminua efectele

Consumul in cantitati mai mici al acestor alimente si, totodata, o hidratare corespunzatoare ar putea micsora efectele negative. Consumul de lapte proaspat reduce la randul sau efectele compusilor ce contribuie la respiratia urat mirositoare.

Sa mesteci patrunjel crud sau guma de mestecat, sa bei ceai de menta sau pur si simplu sa ai in gura o bomboana mentolata sunt alte solutii la indemana celor care nu se pot lipsi de gustul cepei sau usturoiului.

Halena poate fi insa si consecinta unei digestii necorespunzatoare sau a unei igiene dentare deficitare, astfel incat cea mai buna solutie ar fi aceea de a merge la un medic.

Morcovii

Este indicat un consum cat mai mare de morcovi, dar s-ar putea ca la un moment dat sa va treziti ca pielea voastra va avea o tenta portocalie.

Ce se intampla de fapt

Carotenemia este un termen medical folosit pentru a defini o afectiune care face ca pielea sa devina portocalie, din cauza cresterii nivelului de caroten in sange.

In cele mai multe cazuri, aceasta afectiune este asociata cu consumul excesiv de morcovi sau cartofi dulci. Este foarte des intalnita la persoanele vegetariene si la bebelusi, dar carotenemia nu este o afectiune grava, asa ca nu exista motive de ingrijorare.

De ce trebuie totusi sa consumam aceste legume

Morcovii sunt bogati in vitamina A si aceasta este benefica pentru imbunatatirea vederii sau dezvoltarea sistemului ocular.

Ce putem face pentru a diminua efectele

Tenul reflecta de obicei stilul de viata si dieta; prin urmare e nevoie de o cantitate suficienta apa, de odihna si de o alimentatie variata.

Sparanghelul

S-au facut studii care au demonstrat ca anumite persoane ce consuma sparanghel vor avea un miros neplacut al urinei. Este vorba cam de un procent de 50%, determinat, in mare parte, de mostenirea genetica.

Ce se intampla de fapt

Tot compusii de sulf sunt vinovati in acest proces, intrucat acestia, odata eliminati din organism prin urina, vor degaja un miros intepator, neplacut.

De ce trebuie totusi sa consumam aceaste leguma

Sparanghelul este o sursa bogata de fibre si, in acelasi timp, un furnizor al acidului folic.

Ce putem face pentru a diminua efectele

Se recomanda un consum mare de apa, dar si un control de specilaitate la medic, intrucat problemele unei urinari cu miros neplacut pot avea si alte surse.

Fasolea - pregatita ca iahnie de fasole

Oricat de gustoasa ni s-ar parea iahnia de fasole, ea nu este intodeauna o mancare agreata, din cauza efectelor sale.

Ce se intampla de fapt

Fasolea si leguminoasele, in general, sunt bogate in fibre solubile, care nu se digera pana cand nu ajung in intestinul gros. Aici, atunci cand este in cele din urma digerata, se produc gaze.

De ce trebuie totusi sa consumam fasole

Un nivel ridicat de fibre este esential pentru a preveni o multime de boli si a mentine sanatatea sistemului digestiv. S-a demonstrat ca exista efecte pozitive in ceea ce priveste diabetul, controlul greutatii si nivelul colesterolului.

Ce putem face, pentru a diminua efectele

Plante cum ar fi menta, musetelul si ghimbirul, preparate sub forma de ceai, pot calma balonarile. Probioticele pot ajuta, de asemenea, in timp ce enzimele digestive luate cu alimente pot imbunatati procesele digestive.

Pe termen lung, balonarea poate fi un semn de intoleranta alimentara sau sindromul colonului iritabil, deci ar trebui sa va adresati medicului daca acest lucru se intampla.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#alimente miros, #alimente halena, #alimente mirositoare, #ceapa usturoi fasole , #remedii naturale