Astenia de primavara, cauze si remedii

Duminica, 20 Februarie 2011, ora 12:34
3618 citiri
Astenia de primavara, cauze si remedii

Chiar daca afara inca ninge, e bine sa ne informam si sa ne pregatim din timp ca sa ne putem bucura din plin de primavara care sta sa vina, fara astenie si toate inconvenientele acesteia.

Astenia de primavara nu este o boala, gandeste pozitiv, este o stare fiziologica si are niste cauze bine definite. In lunile de toamna si iarna, organismul a fost solicitat de variatii, foarte des bruste, de temparatura, umiditate, presiune, vant.

In plus, lumina redusa din anotimpul rece ne influenteaza negativ starea psihica. Alimentatia din toata aceasta perioada a fost mai saraca in legume si fructe proaspete si mai bogata in grasimi, conservanti si aditivi, caracteristici alimentelor congelate sau conservate.

Asa ca organismul nu si-a primit cantitatea necesara de vitamine si minerale si rezervele sunt pe sfarsite. Simptomele asteniei de primavara, apatia si lipsa de vlaga, de chef, sunt de fapt un semnal ca organismul are nevoie de hrana noua, proaspata, bogata in nutrienti.

Laptele si produsele lactate, mai ales iaurtul simplu, preparat in casa, asigura necesarul de calciu. Vitaminele si mineralele se pot procura din fructele si legumele care inca se mai gasesc pe tarabe si e recomandat sa se consume mai mult crude, sub forma de salata sau sucuri.

Curand vor aparea verdeturile, urzicile, leurda, papadia, stevia, spanacul si nu trebuie evitate. Contin mai ales fier de care organismul, acum, primavara, are mare nevoie. Din urzici proaspete se prepara un ceai care poate fi baut in loc de apa, pana la doi litri pe zi.

E stiut ca-n anotimpul rece nu prea se iese din casa, majoritatea oamenilor preferand caldura si intimitatea caminului lor. Plimbarile in aer liber, practicarea unui sport sau lucrul in gradina pot contribui, alaturi de o alimentatie corecta, sanatoasa, la mentinerea starii de bine.

Nu trebuie neglijat nici somnul. Indiferent de ocupatie si de obligatii, nimeni si nimic nu merita sacrificiul unei nopti nedormite. Pentru un organism sanatos si activitate sustinuta, cele sapte, opt ore de somn sunt obligatorii.

Atentie sporita la gripa care la noi inca este in plina activitate si se manifesta destul de violent. Un plus de vitamina C administrat zilnic este absolut necesar deoarece gripa facuta acum atrage dupa sine astenia.

Si starea de spirit trebuie sa fie buna. Optimismul trebuie sa ne insoteasca oriunde am fi si orice am face pentru ca astenia nu se apropie de oamenii increzatori.

Sa avem sanatate!

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#astenia de primavara tratament, #vitamine minerale, #ceai urzici , #remedii naturale