Baile de plante alunga astenia de primavara

Duminica, 01 Mai 2011, ora 15:03
2946 citiri
Baile de plante alunga astenia de primavara

Astenia este o stare de slabiciune care se caracterizeaza prin oboseala, de cele mai multe ori nejustificata, ameteli, iritabilitate, usoara depresie, dureri de cap zilnice, indiferenta fata de obligatiile zilnice, lipsa de interes fata de ceea ce, de obicei, place sau bucura.

Asta inseamna ca organismul simte lipsa vitaminelor si mineralelor dupa lungile luni de iarna si ca se impune o dieta bogata in nutrientii necesari pentru recapatarea energiei si a poftei de viata, dar nu numai. Ceaiurile calmante si baile, generale ori partiale, pot ajuta organismul in mod natural sa-si revina in forma.

Este stiut ca pielea este un absorbant excelent. Pentru bai se folosesc numai acele plante care contin uleiuri volatile, taninuri, substante cu actiuni emoliente, calmante si dezinfectante.

Acasa, baile generale se pot pregati in mai multe feluri. Intr-un saculet de tifon sau panza mai rara se pun, de regula, o suta de grame de plante, suficiente pentru o cada de apa. Saculetul cu plante se pune intr-un lighean si peste saculet se toarna o oala de apa clocotita - doi, trei litri. Se acopera ligheanul, pentru o jumatate de ora, cu un prosop mare, gros sau cu un alt lighean.

Intre timp, se pregateste apa din cada, care nu trebuie sa fie fierbinte. Inainte de a intra in cada, se adauga decoctul de plante cu tot cu saculet care, din cand in cand, se stoarce. Atentie insa, apa din cada nu trebuie sa depaseasca mijlocul atunci cand se sta asezat.

Un alt fel de a pregati o baie de plante este sa pui saculetul in cada, sub jet de apa fierbinte pentru cateva minute apoi sa potrivesti apa pentru baie. In apa astfel pregatita se poate adauga si o mana de sare grunjoasa.

Pentru cine-si permite, poate face bai tonice cu uleiuri esentiale, din muguri de brad sau pin. In apa din cada se adauga o lingura de ulei, se amesteca bine si se procedeaza la fel ca la baile de plante.

O baie invioratoare, numai la picioare, se face folosind o infuzie de plante sau adaugand in apa calda cateva linguri de otet de mere cu miere de albine sau, simplu, adaugand o mana de sare mare, grunjoasa in apa.

Plantele care se folosesc la bai sunt cam aceleasi care se recomanda drept ceaiuri calmante: sunatoarea, busuiocul, salvia, teiul, rozmarinul, menta, frunze de nuc, levantica, brad, pin. Se poate folosi o singura planta sau in combinatie.

Dupa o baie tonica, energizanta, se poate servi niste ananas sau cateva curmale, fructe care mustesc de vitamine si minerale, capabile sa intareasca organismul si sa redea optimismul chiar si intr-o zi de primavara noroasa.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#bai relaxante plante, #uleiuri esentiale baie , #remedii naturale