Banuteii detoxifica organismul

Marti, 05 Aprilie 2011, ora 09:29
3731 citiri
Banuteii detoxifica organismul

Banuteii (Bellis perennis) arata precum margaretele pitice, cu petale albe si mijlocul galben, si pot fi vazuti pe toate pajistile, de la campie pana sus, in zona montana. In functie de zona, banuteii se mai numesc nasturasi sau paralute. De la aceasta planta se folosesc, in scop terapeutic, sub forma de ceai sau pulbere, florile care acum, primavara, au un puternic efect detoxifiant si diuretic.

Ceaiul din banutei se prepara punand la inmuiat, pentru 4-5 ore, o mana de flori proaspete, tocate marunt, intr-o jumatate de litru de apa rece, dupa care se filtreaza si lichidul rezultat se lasa deoparte.

Apoi, florile se oparesc cu o jumatate de litru de apa clocotita si vasul se tine acoperit pana ce lichidul se raceste. La sfarsit, se filtreaza si cele doua extracte se combina, obtinandu-se aproximativ un litru de ceai care se bea in trei reprize, inainte de mesele principale.

In intoxicatii, se bea un litru de ceai pe zi, in doua reprize, dimineata si seara. Persoanele care au probleme renale pot bea ceai de banutei la care sa mai adauge 4-5 fire de papadie proaspata, cu tot cu radacina.

In caz de litiaza renala cu urati, la ceaiul de banutei se mai adauga o mana de frunze proaspete de mesteacan sau o lingura de muguri de mesteacan. Se tine o cura de 21 de zile, timp in care se beau pana la doi litri de ceai pe zi.

Pulberea de banutei se obtine din flori maruntite si bine uscate, date prin rasnita de cafea, dupa care se cern printr-o sita deasa.

In caz de cancer la san se foloseste un amestec de pulbere din patru parti flori de banutei, patru parti frunze de captalan, patru parti tataneasa, doua parti iarba de rachitan, doua parti vasc de mar sau de brad si o parte marul lupului. Cura se tine timp de 10-12 luni si se iau cate doua lingurite de pulbere de patru ori pe zi.

Termenul de garantie pentru pulbere este de numai trei saptamani. Florile de banutei pot fi folosite timp de doi ani de la recoltare.

Florile proaspete de banutei, tocate si amestecate cu miere de albine, de preferinta poliflora, se folosesc intern, pentru tratarea infectiilor din zona gatului si a arborelui bronsic.

In alimentatie, florile proaspete de banutei se folosesc la salata, cu ceapa verde, ulei de masline si zeama de lamaie si ca ingredient in supele si ciorbele de primavara, alaturi de alte verdeturi de sezon, urzica, stevie, spanac. In supe si ciorbe, florile de banutei se adauga numai dupa ce s-a inchis focul. Florile de banutei sunt folosite si ca adaos la salatele de fructe.

Sa avem sanatate!

Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Reprezentanţii REPER au transmis că excepţia de neconstituţionalitate ridicată de partid prin contestaţia depusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) privitor la decizia...
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
#banuteii detoxifiant, #banuteii ceai pentru rinichi, #banuteii mancaruri de primavara , #remedii naturale