Beneficiile preparatelor din dovleac

Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 09:12
17656 citiri
Beneficiile preparatelor din dovleac

Dovleacul sau bostanul, cum i se mai spune in unele zone ale tarii, a ajuns celebru in lumea intreaga pentru dimensiunile sale, adesea uriase, iar la americani, este simbolul traditional care figureaza ca personaj principal in sarbatoarea de Halloween.

Semintele de bostan dar si preparatele, miere, tinctura si ulei se recomanda in prevenirea si tratarea a zeci de boli.

Semintele contin magneziu, fier, cupru, zinc, vitamina K, fosfor, siliciu, calciu. Cunoscatorii spun ca ar fi mai bune decat semintele de floarea soarelui doar ca, pentru efecte terapeutice vizibile, trebuie consummate neprajite si nesarate si pe stomacul gol.

Semintele de floarea soarelui combat viermii intestinali, diabetul, afectiunile prostatei, cistita, guta si durerile de oase. De asemenea, desfunda venele de sange, regleaza colesterolul si stimuleaza activitatea rinichilor, au efect echilibrant glandular si nervos.

Din semintele de dovleac se poate obtine ulei ale carui beneficii sunt bine cunoscute de mult timp de medicina traditionala. Uleiul este obtinut prin presarea la rece a semintelor decojite, are culoare verde-brun inchis, gust puternic aromat si este bogat in vitamina E.

Uleiul de seminte de bostan nu se poate prepara acasa, dar il gasesti la magazinele de produse naturiste. Uleiul extras din semintele de dovleac este printre cele mai puternice vermifuge si detoxifiante naturale, fiind utilizat in trecut pentru vindecarea multor boli, infectioase, nervoase sau cu substrat hormonal.

In caz de hiperexcitabilitate nervoasa si sexuala se elimina din alimentatie zaharul, produsele cu cacao si ciocolata, bauturile racoritoare dulci si alte produse preparate care au in compozitie indulcitori artificiali si seara, inainte de culcare, se iau cate doua lingurite de ulei de dovleac cu putin suc de lamaie.

Mierea de dovleac se obtine acasa intr-un mod foarte simplu. Se face capac unui bostan de marime medie, se scot semintele si apoi se toarna miere de albine, pana la doua degete mai jos de capac. Ar fi bine sa fie miere de salcam.

Sigileaza capacul si lasa-l la loc intunecat vreo zece zile. Rastoarna lichidul format in dovleac intr-un borcan si amesteca-l apoi cu miezul pasat in blender. Aceasta miere se foloseste impotriva constipatiei, in caz de durere de stomac, boli gastriontestinale, afectiuni ale ficatului.

Se ia, timp de 20 de zile, cate o lingura de miere de dovleac de trei ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa. Preparatul se tine la frigider.

Tinctura de dovleac se prepara acasa, turnand intr-un bostan o jumatate de litru de alcool dublu rafinat, printr-un orificiu nu mai mare decat gatul de sticla. Inchide dovleacul etans si lasa-l la macerat 30 de zile, timp in care sa-l agiti de cateva ori pe zi. Filtreaza apoi lichidul si miezul fara coaja, fa-l piure in blender si amesteca-l cu alcoolul.

Tinctura de bostan elimina pietrele de la vezica biliara. Timp de trei saptamani, se ia de trei ori pe zi cate o lingura de tinctura, cu jumatate de ora inainte de mesele principale.

Sa avem sanatate!

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#seminte dovleac viermi intestinali, #beneficii preparate dovleac, #dovleac remediu sanatate, #miere dovleac, #ulei seminte dovleac , #remedii naturale