Busuiocul, planta cu multiple intrebuintari benefice - vezi in ce noapte se pune sub perna

Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 14:38
20615 citiri
Busuiocul, planta cu multiple intrebuintari benefice - vezi in ce noapte se pune sub perna

Busuiocul, planta de cultura, cu un miros unic, de neimitat, este cunoscut la noi mai mult ca planta sacra cu care preotii prepara agheazma mare, care se face la Boboteaza, sau stropesc pentru sfintirea anumitor locuri si lucruri si alungarea diavolului.

Planta frumos mirositoare, insa, este folosita si in bucatarie, in stare proaspata, mai ales la italieni. Are puteri magice, dar si calitati terapeutice de necontestat. Acum, in preajma Bobotezei, busuiocul este la mare cautare, atat ca planta sacra, cat si ca planta magica.

Cu ajutorul busuiocului, fetele nemaritate isi pot visa ursitul, dar, ca sa fie de folos, busuiocul trebuie sa fi fost sfintit de preot la biserica. In ajunul marilor sarbatori, fetele trebuie sa-l poarte in par, la brau ori in san sau noaptea, inainte de culcare, sa-l puna sub perna.

In noaptea de 5 spre 6 ianuarie fetele isi pot visa ursitul

Daca nu ai in casa busuioc sfintit, dar crezi in puterea lui magica, atunci cere-i preotului sa-ti dea un fir din manunchiul cu care stropeste casele cand vine cu ajunul Bobotezei. Firul de busuioc se pune sub perna in noaptea de 5 spre 6 ianuarie si se spune ca asa ti-ai putea visa ursitul, viitorul sot.

Busuiocul este recunoscut pentru efectele sale calmante, linistitoare, relaxante. E bine ca in camera in care stai sa existe cateva fire de busuioc intr-o vaza sau chiar un ghiveci cu aceasta floare. Daca esti in pragul unei crize de nervi sau al unui atac de panica, striveste intre degete o frunza proaspata de busuioc si tine-o apoi in dreptul nasului.

Alunga insomnia, indigestia, balonarea si migrenele

Daca se intampla ca intr-o noapte sa nu poti dormi, prepara-ti o infuzie de busuioc, indulceste-o cu un varf de lingurita de zahar si cu tot atata miere de albine si somnul te va prinde indata.

In caz de indigestie sau balonare, un ceai de busuioc, obtinut dintr-o cana de apa fierbinte turnata peste doua lingurite de planta uscata si maruntita, iti poate fi de ajutor imediat. Se pot bea trei - patru cani de ceai pe zi.

Infuzia de busuioc este, de asemenea, leac de neegalat in tratarea afectiunilor respiratorii, bronsita, tuse convulsiva, viroze respiratorii si se recomanda in raceli, chiar de la primele semne. O cana de ceai de busuioc limpezeste mintea, imbunatateste capacitatea de concentrare si inlatura oboseala.

Daca te doare capul foarte tare, pune pe frunte cateva cataplasme cu frunze proaspete de busuioc zdrobite sau cu infuzie concentrate de busuioc. In caz de dureri de cap provocate de sinuzita, cel mai indicat e sa faci inhalatii cu busuioc.

Se spune ca femeia care bea zilnic, pe nemancate, apa de busuioc, va fi mereu tanara si frumoasa si va fi iubita de alesul ei ca in prima zi. Apa de busuioc se prepara in casa, foarte simplu, din trei fire de busuioc puse de seara la macerat intr-o cana de apa.

Sa avem sanatate!

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#busuioc sanatate, #busuioc proprietati terapeutice, #infuzie de busuioc, #busuiocul bucatarie, #busuioc planta sacra, #busuioc ursit , #remedii naturale