Ceapa, acest aliment-medicament miraculos!

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 14:59
34085 citiri
Ceapa, acest aliment-medicament miraculos!

Daca, la un moment dat, simti ca nu mai poti respira, adica ti s-a infundat nasul, ai capul greu, ochii incetosati si arzand, durere difuza in muschi si te simti obosit nejustificat inseamna ca ai racit. Nu da fuga la farmacie dupa medicamente de sinteza, pentru ca ai leacul in casa, mai precis, in bucatarie.

Ia o ceapa de marime potrivita, zdrobeste-o de coltul mesei, cum poate adesea i-ai vazut facand pe tata sau pe bunicul, si tine-o in dreptul nasului, chiar daca nu-ti place mirosul si ochii iti lacrimeaza din abundenta. Daca vrei sa stai in pat, atunci pune ceapa zdrobita pe o farfurie, langa perna.

Nu peste mult timp vei simti efectul binefacator al cepei, acest aliment-medicament atat de blamat si ocolit pentru ca... miroase. Ceapa desfunda rapid nasul, limpezeste capul, spala ochii natural, indeamna la odihna si somn, absolut necesare in caz de raceala.

Alaturi de usturoi, ceapa este unul din cele mai puternice antibiotice naturale, cunoscuta si apreciata pentru calitatile sale inca din antichitate. Are proprietati antimicrobiene, detoxifica organismul si actioneaza ca un adevarat antioxidant foarte puternic, stimuland sistemul imunitar si reducand inflamatiile. Marii mancatori de ceapa racesc foarte rar, nu fac niciodata gripa sau fac forme usoare, care se vindeca repede si fara complicatii.

Regleaza tensiunea si e buna in caz de reumatism

Ceapa nu numai ca vindeca raceala chiar din faza de inceput, dar este recomandata si in caz de reumatism si tuse persistenta, in prevenirea calculilor biliari si a cancerului, pentru reglarea tensiunii arteriale si a digestiei.

Ceapa are in compozitie carbohidrati, precum si importante cantitati de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitaminele A, E, C, complexul B, proteine, precum si substante cu proprietati antiseptice.

Fiind un diuretic excelent care favorizeaza eliminarea sodiului din organism, ceapa se recomanda suferinzilor de guta si reumatism. Se poate face o cura de ceapa de trei saptamani, timp in care se consume cate 150 de grame zilnic.

Ceapa calmeaza tusea, ajuta la eliminarea rapida a secretiilor acumulate si vindeca durerile de gat. Siropul de tuse se poate face in casa foarte simplu si asa exista certitudinea ca e natural. Se curata trei cepe, se taie marunt ori se zdrobesc cu pumnul de coltul mesei, se adauga zahar sau miere si 150 ml apa. Amestecul se fierbe cinci minute, apoi se lasa la racit. Se filtreaza si, din siropul format, se iau patru - cinci linguri pe zi.

Somnifer fara efecte secundare, dar si calmant fara egal

Ceapa este un calmant fara egal si un somnifer fara efecte secundare, care nu da dependenta. Daca esti in pragul unei crize de nervi, ori foarte agitat si nu te poti stapani, zdrobeste o ceapa si tine-o in dreptul nasului.

Cine are probleme cu somnul, sa manance seara ceapa, inainte de culcare, daca sanatatea ii permite. Durerile de cap pot fi calmate tot cu ceapa taiata rondele si asezate pe frunte.

In caz de furuncul, o ceapa nu prea mare se incalzeste la foc, se desface apoi in foi si se aseaza pe locul afectat, cat de fierbinte suporta bolnavul. Durerea dispare indata, scade temperature din zona bolnava si buboiul se sparge fara dureri.

Chiar daca nu va place mirosul de ceapa, n-o ocoliti, mai ales acum, cand vremea este rece si prielnica bolilor de sezon. Mancati zilnic cate o ceapa cruda, mai ales daca este rosie.

Sa avem sanatate!

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#ceapa antibiotic, #ceai de ceapa, #ceapa raceala, #ceapa reumatism, #ceapa duretic, #ceapa efect calmant , #remedii naturale