Cele mai bune remedii naturale pentru dureri comune

Sambata, 10 Noiembrie 2012, ora 08:00
13820 citiri
Cele mai bune remedii naturale pentru dureri comune
Foto: Ecosalon

Cele mai multe dureri si probleme de sanatate minore pot fi ameliorate sau tratate cu ajutorul remediilor naturale. Astfel, diverse plante, ceaiuri sau uleiuri tin locul medicamentelor, atenuandu-ne durerea si contribuind la eradicarea bacteriilor si a simptomelor suparatoare.

EcoSalon iti spune la ce remedii naturale sa apelezi atunci cand afectiunea ta e minora si poate fi tratata in acest mod. Nu uita ca, deseori, medicamentele costisitoare pot avea reactii adverse neasteptate, multe dintre proprietatile vindecatoare ale acestora regasindu-se si in remediile naturale.

Indigestia si arsurile la stomac

Gandeste-te in primul rand care este cauza acestor probleme. Ai mancat prea mult, prea gras, prea picant sau prea tarziu? Toate pot fi motivele indigestiei sau ale arsurilor la stomac. O lingura sau doua de otet din cidru de mere inseamna reechilibrarea florei intestinale, ajutand si la digerarea alimentelor.

Dureri de gat

Gatul rosu si durerile in gat sunt primele semne care anunta o raceala sau o gripa, asa ca nu le ignora! Amelioreaza durerea de gat prin gargara cu apa calduta si putina sare, de cateva ori pe zi. Ulterior, nu imediat, bea un ceai calmant, cu miere si lamaie.

Dureri musculare si vanatai

Daca dupa antrenamentul de la sala te-ai ales cu ceva dureri musculare si cu vanatai inestetice, afla ca alifia de arnica poate face minuni. Maseaza locul respectiv cu aceasta crema pentru a grabi vindecarea vanatailor si pentru atenuarea durerilor. Tine minte ca arnica este recomandata si in entorse sau alte tipuri de dureri.

Oprirea sangerarii

Rana deschisa si sangeranda poate fi tratata cu ardei iute. Un graunte de ardei iute aplicat pe taietura respectiva va stopa rapid sangerarea si va calma durerea.

Infectii ale urechii

Daca te afli in primele zile in care experimentezi infectii ale urechii si nu crezi ca e ceva serios, incearca un remediu natural. Astfel, pune cateva picaturi de ulei de usturoi sau otet alb in ureche si asaza-te pe partea opusa pentru a lasa substantele sa actioneze. Usturoiul si otetul alb creeaza un mediu care ajuta la eliminarea bacteriilor. Repeta procedeul de cateva ori pe zi, timp de cateva zile. Daca simptomele nu dispar, obligatoriu mergi la un doctor!

Arsuri

Imediat dupa arsura, clateste cu apa rece rana, dupa care aplica gel de aloe vera. Daca nu ai la indemana aloe vera, taie un cartof si stoarce sucul sau, masand usor arsura. Si mierea este un bun unguent in acest sens, avand proprietati antibacteriene, la si mustarul.

Piciorul atletului

Piciorul atletului este o afectiune ce apare la degetele de la picioare, avand ca principala cauza incaltamintea neadecvata. Daca te confrunti cu aceasta problema, aeriseste picioarele, dupa care inmoaie-le in apa sarata, spala-le cu zeama de usturoi sau inmoaie in otet de cidru de mere diluat.

Toate acestea pot omori ciuperca existenta. Totusi, pentru a avea rezultate pe termen lung trebuie sa fii consecvent: repeta procedeul de cateva ori pe zi, cel putin o saptamana sau pana cand simptomele trec.

Eruptii cutanate si alergii

In aceste cazuri, cei mai multi doctori recomanda antihistaminice. Exista, insa, remedii naturale care au aceleasi proprietati ca aceste medicamente, insa fara efectele secundare aferente. Ceaiul verde contine aceiasi compusi, iar 2-3 cani pe zi te vor scapa de simptomele neplacute ale eruptiilor cutanate si alergiilor.

Acnee si piele sensibila

Problemele de ten si piele apar in general atunci cand ducem un stil de viata dezorganizat sau atunci cand avem o infectie in corp. Pana cand afli sau rezolvi cauza principala, spala-ti fata cu fulgi de ovaz. Acestia reprezinta un exfoliant bland, indepartand sebuumul si alte impuritati.

Meteorism abdominal

Flatulenta poate fi cauzata de anumite alimente, insa, in cazul in care observi ca fenomenul apare indiferent de ceea ce mananci, ia un medicament care sa ajute la digerarea alimentelor. Mai poti folosi si ghimbir, anason, menta, coriandru si marar. Include-le in alimentatia zilnica sau fa-ti ceai din aceste plante.

Dureri de cap si migrene

Pentru calmarea durerii, maseaza-te pe tample cu un pic de menta sau ulei de lavanda. Mai poti folosi si o feliuta de lamaie sau lime. De ajutor mai poate fi si ceaiul verde sau aplicarea unui pachet de gheata, timp de 20 de minute.

Matreata

Inainte de a-ti cumpara produse scumpe, incearca si alternative naturale. Maseaza-ti scalpul cu gel de aloe vera, lasa 20 de minute, dupa care clateste bine. Un alt remediu eficient ar putea fi otetul de cidru de mere folosit la clatire.

Greata

Ghimbirul crud, ceaiul de ghimbir sau ghimbirul confiat pot fi la fel de eficiente impotriva acestui simptom. De asemenea, miroase menta sau ulei de lavanda pentru ca ar putea sa atenueze greata.

Constipatia

In primul rand, bea mai multa apa si mananca mai multe fructe si legume. Inghite cateva lingurite de ulei de masline amestecat cu un pic de portocale sau cu suc de lamaie diluat.

O alta varianta ar fi 1/4 lingurita de saruri epsom intr-o jumatate de pahar cu apa. Tine minte ca, uneori, evitarea unor grasimi bune cum ar fi nucile sau avocado duce la constipatie. De asemenea, unele persoane nu digera cerealele foarte bine, ceea ce face ca un remediu aparent impotriva constipatiei sa reprezinte de fapt cauza principala a acestei neplaceri.

Durere de dinti

Durerea de dinti poate semnala o nevralgie sau o infectie ce nu trebuie neglijata pentru ca se poate agrava. Pana ajungi la medicul tau stomatolog, pune cateva picaturi de ulei de cuisoare pe dinte si gingii si tine in gura o bucata de usturoi zdrobit. Pe langa faptul ca usturoiul are proprietati antibacteriene, acesta va calma instantaneu durerea.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#remedii naturale, #dureri comune sfaturi ameliorare, #remedii naturale pentru dureri , #remedii naturale