Arnica vindeca traumatismele fizice, dar si pe cele emotionale

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 07:37
20887 citiri
Arnica vindeca traumatismele fizice, dar si pe cele emotionale

Principiile active multiple din compozitie recomanda arnica nu numai pentru capacitatea de a reface musculatura intens solicitata, ci si in diverse alte probleme, precum cele circulatorii, articulare si infectioase.

Arnica este o planta care creste la inaltimi de peste o mie de metri si are flori de un galben intens, stralucitor, asemanatoare cu cele de floarea-soarelui. Florile, care se folosesc in scop terapeutic, sunt bogate in ulei essential, dar si in vitamine precum B1, B2, C si E, in acizi organici, flavonoide, caretenoizi, saruri minerale.

Arnica are calitati de puternic antibiotic, antiinfectios urinar si respirator, antifebril, vasodilatator coronarian, tonic cardiac si nervos, dar si antiseptic, cicatrizant puternic si imediat, favorizeaza consolidarea oaselor si a ligamentelor.

Uleiul de arnica este bun pentru masajul terapeutic, in tratarea problemelor reumatice, in caz de dureri articulare sau dureri musculare, dar si traumatisme fizice, lovituri, vanatai.

Cel mai bine ar fi sa ai flori de arnica proaspat culese cu care sa umpli un borcan pe trei sferturi, fara sa le indesi, peste care sa torni ulei de masline sau de floarea-soarelui.

In functie de temperatura la care se face maceratul, uleiul poate fi folosit la masaj dupa 10 sau 14 zile. Uleiul trebuie pastrat la rece, in sticle de culoare inchisa. Uleiul de arnica se recomanda si ca tratament de intretinere a pielii, deoarece o hidrateaza, conferindu-i elesticitate, tinerete si sanatate.

Ca remediu naturist, arnica este cunoscuta, mai ales, ca planta antisoc, care trateaza si calmeaza traumatismele fizice, deoarece stimuleaza procesul de regenerare a tesuturilor, grabind vindecarea, dar si cele emotionale.

Impotriva depresiei, a nevrozelor sau palpitatiilor, in caz de insomnie ori cosmaruri survenite pe fond traumatic, se recomanda, de trei ori pe zi, cate un varf de cutit de pulbere de arnica.

In caz de guturai, amigdalita, viroza pulmonara ori bronsite, arnica poate fi administrata sub forma de pulbere sau tinctura, cate 50 de picaturi, diluata in putina apa.

Atentie, insa! Preparatele din arnica, fie tinctura, infuzie, pulbere, cataplasme sau ulei, nu se folosesc niciodata pe rana deschisa. Copiilor le este interzisa folosirea acestei plante. Deoarece efectele plantei sunt foarte puternice, se recomanda folosirea cu prudenta, excesele pot avea efecte dintre cele mai nedorite.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#arnica beneficii sanatate, #arnica infuzie, #cataplasme cu arnica, #arnica tratament extern , #remedii naturale