Buruienile obraznice cu puteri vindecatoare

Marti, 15 Mai 2012, ora 10:58
8663 citiri
Buruienile obraznice cu puteri vindecatoare

Buruienile sunt plante salbatice care cresc peste tot, la margine de drum, pe langa garduri, dar mai ales in culturi, sunt extrem de rezistente la factorii de mediu si se inmultesc si cresc cu o viteza uimitoare, scotandu-i astfel din sarite pe agricultori si pe pasionatii in ale gradinaritului.

Buruienile impiedica cresterea si dezvoltarea eficienta a culturilor, de aceea sunt smulse si aruncate cat colo, insa cei care stiu ca nimic nu-i lasat pe Pamant la voia intamplatii le aduna, le usuca si le pastreaza pentru caz de boala.

Pirul, buruiana-medicament, spaima agricultorilor, dar si a celor care au o gradina mica, de cateva straturi, dezvolta in pamant o tulpina subterana, lunga, de cativa metri, numita rizom, care contine zaharuri, inulina, substante mucilaginoase, saponozide si uleiuri volatile, cu proprietati antimicrobiene, saruri de potasiu si siliciu, acid salicic, vitaminele A si B, substante folositoare in tratarea diferitor boli.

Din rizomii de pir, bine uscati si maruntiti, se obtine prin macinare o pulbere utila in combaterea infectiilor, hipertensiunii si demineralizarii. Luata regulat, cate un varf de cutit inainte de fiecare masa, pulberea ajuta la eliminarea acidului uric din sange si la tratarea afectiunilor hepatice. Pulberea se ia de trei ori pe zi, in lapte, apa sau supa, in curele de primavara ca depurativ si tonic general.

Troscotul, buruiana raspandita in toata tara, mai ales la campie si deal, scade tensiunea, fiind un hipotensiv moderat, este astringent, antidiareic, cicatrizant si antiinflamator, diuretic, laxativ si calmant. Troscotul se administreaza sub forma de infuzie, decoct din radacini, vin si tinctura.

Stomacul deranjat poate fi potolit cu infuzie de troscot, care combate diareea si calmeaza durerile de burta. De asemenea, troscotul se recomanda reumaticilor, cardiacilor, dar si persoanelor care sufera de ulcer, guta si tuberculoza.

Volbura sau rochita-randunicii apare si se dezvolta in flora spontana si poate fi vazuta prin gradini, pe marginea drumurilor si prin parcuri. In medicina naturista este cunoscuta ca un laxativ puternic, contribuind la curatarea colonului, chiar si in cele mai severe cazuri de constipatie si in tratarea bolilor de ficat si rinichi.

Pe langa vitamina C, volbura mai are in compozitia sa si alte elemente utile organismului, care ajuta bila si colecistul sa functioneze la capacitate maxima. S-a mai constatat ca volbura combate afectiunile pielii, depresia, bronsita, scorbutul, herpesul bucal, candidoza, anumite tipuri de alergii, abcese, furuncule.

Volbura poate fi administrata sub forma de infuzie, pulbere, tinctura. Pulberea, luata cu miere de albine, are efect antihemoragic. Tinctura de volbura combate constipatia, iar frunzele proaspete se pot pune pe taieturi, in lipsa de altceva, pentru a opri sangerarea, ori pe furuncule ca sa le grabeasca coacerea. Volbura vindeca pana si ranile facute de arsuri.

Sa avem sanatate!

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#buruieni proprietati vindecatoare, #infuzii din buruieni, #buruieni remedii naturale, #buruieni puteri vindecatoare , #remedii naturale