Constipatia, cauze si remedii naturale

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 07:55
45395 citiri
Constipatia, cauze si remedii naturale

De cele mai multe ori cauzele pentru care multi dintre noi ajung sa sufere de constipatie, lucru care ingreuneaza buna functionare a organismului, suntem noi insine, prin stilul de viata pe care l-am adoptat.

Astfel, alimentele pe care le consumam nu contin fibre sau contin prea putine, nu bem lichide suficiente - indemnul de a bea doi litri de apa pe zi nu e intamplator - si, din nefericire, ne miscam prea putin. Printre cauze nu e de neglijat nici stresul cotidian, graba cu care traim.

Multi dintre noi cred ca solutia cea mai la indemana sunt laxativele, pastile sintetice care se gasesc din belsug la toate farmaciile. Intr-adevar, pe moment, laxativele pot ajuta, dar folosite indelung creeaza dependenta si reactiile adverse pot duce la aparitia unor boli serioase.

Cel mai simplu si usor lucru care e de facut in aceasta situatie, deloc placuta, e schimbarea stilului de viata si intoarcerea spre o hrana sanatoasa, cat mai aproape de natura.

Cel putin o data in zi, ar trebui sa consumam mancare calda, gatita ca la mama acasa, iar supa si ciorba, bogate in legume si verdeturi, sa nu lipseasca niciodata de la masa. Salata, fie de rosii, varza ori castraveti, de asemenea, ar trebui consumata zilnic langa felul doi.

Au trecut timpurile cand asteptam primavara sau vara sa savuram o salata bogata, dupa pofta inimii. Acum, indiferent de anotimp, si la piata si la supermarketuri gasim, din belsug, ingredientele necesare pentru salata.

Consumul de lichide este absolut obligatoriu pentru un tranzit intestinal normal. Apa pura este cea mai buna, potoleste setea si curata organismul de toxine.

Trebuie stiut ca apa minerala, consumata regulat, poate conduce la constipatie si balonari. Apa minerala se recomanda rar, cate un pahar, la temperatura camerei, in caz de canicula ori de oboseala, dupa o zi foarte incarcata si stresanta, deoarece energizeaza si reface indata puterile pierdute.

Ceaiul verde, doua cesti pe zi, ultima pana in ora 4 dupa amiaza, poate fi un remediu bland impotriva constipatiei. De regula, pentru efect garantat si imediat, ceaiul verde se indulceste cu miere de albine, una-doua lingurite.

Fructele sunt un izvor nesecat de apa buna, sanatoasa, incarcata de vitamine, minerale si fibre care sa te ajute sa ai o digestie sanatoasa. Nu neglija strugurii, piersicile, prunele, merele, de care acum, toamna, pietele sunt pline.

Foloseste uleiul de masline la salate dar, pentru o digestie sanatoasa, obisnuieste-te sa iei zilnic una-doua linguri, pe stomacul gol, mai ales dimineata. Nu este prea bun la gust, dar este sanatos si nu numai pentru constipatie.

Sa avem sanatate!

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#tratament constipatie, #remedii constipatie, #cauze constipatie , #remedii naturale