Cu ce te pot ajuta galbenelele?

Sambata, 11 Decembrie 2010, ora 09:24
10420 citiri
Cu ce te pot ajuta galbenelele?

Galbenelele sunt printre plantele care te pot sluji in mai multe privinte, unele dintre cele mai raspandite si eficiente remedii. In plus, nu au efecte secundare.

Eficacitatea lor in ceea ce priveste problemele pielii este binecunoscuta. Daca nu esti alergic la aceasta planta, nici nu vor aparea efecte secundare. In plus, planta nu interactioneaza cu medicamentele, conform Suite101.com.

Probleme ale pielii Poate fi folosita in caz de ulceratii, eczeme, abces sau leziuni. Va reduce, de asemenea, si inflamatiile in caz de taieturi sau alte rani.

Nu degeaba sta la baza multora dintre produsele pe care le poti cumpara de la plafar sau recomandate de specialistii din homeopatie.

Pentru digestie Galbenelele pot fi folosite sub forma de ceai sau tinctura, ajutand tractul digestiv. Se poate consuma in caz de ulcer. Fiind amar, va usura digestia si stimula ficatul si fierea. Dupa o masa grea, se recomanda un astfel de ceai, pentru ca previne arsurile la stomac.

Reduce inflamatiile O compresa cu galbenele va fi perfecta pentru genunchii juliti ai copiilor si nu numai, putand fi de folos chiar si in caz de acnee.

Piele uscata Galbenelele sunt ideale pentru pielea uscata sau crapata, fiind de folos si tinerelor mamici care alapteaza, pentru ingrijirea sanilor.

Ceaiul din aceste plante ajuta si in caz de conjuctivita, iar tinctura este utila pentru ingrijirea picioarelor, in caz de herpes sau insuficienta venoasa.

Antimicrobian, anticancer, antiimbatranire Aceasta planta are si proprietati antimicrobiene, putand trata chiar si scabia. Se recomanda clatirea scalpului cu ceai de galbenele in cazul copiilor care au avut paduchi.

In plus, mai multe cercetari aflate in curs investigheaza proprietatile anticancer ale plantei, testele aratand ca este eficienta.

Galbenelele reduc efectele expunerii la toxine, prevenind aparitia tumorilor. Nu in ultimul rand, aceasta planta, folosita ca si ingredient in multe creme, are darul de a preveni sau ameliora semnele imbatranirii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#galbenele ceai, #galbenele tinctura, #galbenele sanatate, #galbenele piele, #galbenele inflamatii, #galbenele cancer, #galbenele utilizare, #remedii naturale , #remedii naturale