Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum sa previi si sa scapi de diverse probleme de sanatate in cateva secunde

Duminica, 16 Octombrie 2011, ora 13:05
4299 citiri
Cum sa previi si sa scapi de diverse probleme de sanatate in cateva secunde

Multa lume nu realizeaza cat de vulnerabili suntem pana cand starea de sanatate nu se deterioreaza. Este mult mai usor sa previi bolile decat sa le tratezi, iar unele trucuri nu iti rapesc deloc mult timp.

Mai mult decat atat, iti vor imbunatati starea de spirit, adaugand calitate vietii tale. Fie ca deja ai unele probleme pentru care vrei solutii rapide sau doresti sa iti mentii organismul in cea mai buna forma, iata ce te sfatuieste Rodale:

Scapa de durerile de genunchi: daca stai pe scaun toata ziua, cel mai probabil se va intampla sa ai probleme cu genunchii. Incearca sa faci cateva genuflexiuni, un minut de miscare e suficient, astfel incat acestia sa secrete fluid si sa eviti durerile. Poti sta si pe scaun si incerca sa tii picioarele intinse din cand in cand.

Scapa de migrena cu o placinta: simti ca urmeaza in curand sa ai o migrena? Gusta o felie de placinta cu mere si mirosul acesteia te va ajuta sa previi durerea. Contractiile de la nivelul capului si al gatului se reduc atunci cand simti miros de mere, reducandu-se si starea de anxietate.

Adauga scortisoara, fie ca este vorba de cafea, prajiuri, inghetata sau oricare alta bautura. Aceasta contine antioxidanti si reduce presiunea sanguina si stresul.

Consuma ketchup inchis la culoare: cu cat este mai inchis la culoare, cu atat este mai sanatos, caci inseamna ca rosiile din care a fost facut aveau mai mult licopen. Ai grija, insa, caci unii producatori pot folosi coloranti pentru a te pacali, asa ca citeste cu atentie ambalajul.

Verifica urina: desi suna destul de neplacut, este un obiei cat se poate de bun pentru sanatate. Urina ar trebui sa aiba culoarea limonadei. Daca este mai inchisa de atat, inseamna, cel mai probabil, ca nu bei suficienta apa si ca organismul este deshidratat.

Ai grija cum iti decorezi farfuria: un studiu desfasurat timp de 14 ani arata ca cei care consuma multe fructe si legume au un risc cu 70 de procente mai mic de a face cancer al tractului digestiv. Niciodata nu trebuie sa iti lipseasca de pe farfurie fructele si legumele daca vrei sa ramai sanatos.

Energizeaza-te: cand esti obosit si nu te poti odihni, bea o cana de apa minerala cu putin suc de lime. Bulele si aroma te vor revigora.

Ia o multivitamina: ai nevoie de vitamine si minerale pentru a putea functiona cum trebuie. Indicat este sa iti faci analizele si, daca medicul tau observa vreo carenta, sa iti indice vitaminele de care ai nevoie si cantitatea lor. Folosite in mod adecvat, multivitaminele iti cresc durata vietii cu 7 procente.

Calmeaza-ti bataile inimii: atunci cand esti stresat, bataile inimii cresc si intreg organismul are de suferit. Daca asculti o melodie reggae, al carui ritm este apropiat de cel al inimii, te vei relaxa cu siguranta.

Hidrateaza-ti mintea: creierul tau este in proportie de 80% apa, asa ca atunci cand nu este hidratat isi reduce capacitatea de a functiona cum trebuie. Nu subestima importanta apei.

Consuma ulei de peste: mancand peste de cateva ori pe saptamana iti vei ajuta sanatatea, datorita acizilor grasi omega 3 si a antioxidantilor pe care ii contine acesta. O varianta mai usoara este aceea a ingerarii pilulelor speciale ce contin ulei de peste.

Consuma proteine: broccoli si bananele sunt doua alimente esentiale pentru cei care isi doresc sa fie atenti la cantitatea de proteine ingerate, asa ca nu uita de aceste alimente.

Complimenteaza-ti sotul sau sotia: un studiu arata ca riscul de a te imbolnavi, in cazul in care nu te intelegi bine cu sotul sau sotia, creste cu 35%, iar durata vietii se micsoreaza in medie cu 4 ani. Spune-i persoanei iubite cat o apreciezi si cat de mult o iubesti, astfel incat si starea ta de spirit sa fie mai buna si armonia sa domneasca in casa.

Calmeaza o zgarietura cu ceai: fie ca te-ai ars, te-ai zgariat sau pur si simplu ai o plaga micuta, pune un pliculet de ceai pe ea, dupa ce in prealabil l-ai inmuiat in apa calda. Taninele din ceai vor ajuta la vindecare.

Calmeaza muscaturile de insecte: poti aplica fie un cub de gheata, fie niste praf de aspirina sau o pasta facuta din apa si bicarbonat de sodiu.

Ai grija la perna: daca indoi perna si o presezi, iar cand ii dai drumul nu mai revine la forma initiala, inseamna ca nu este buna pentru tine si nu iti confera sustinere pentru gat si spate, asa ca trebuie sa o schimbi.

Pune flori proaspete pe masa din bucatarie: cercetatorii de la Universitatea Harvard spun ca prin acest mic truc, chiar si persoanele care urasc sa se trezeasca dimineata se vor simti mai bine, iar o stare de spirit mai buna inseamna mai putin stres si un risc mai mic de a te imbolnavi.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sanatate trucuri simple, #remedii naturale dureri, #prevenire naturala boli , #remedii naturale