Cum sa tratezi durerile in gat cu remedii din casa

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 11:25
84159 citiri
Cum sa tratezi durerile in gat cu remedii din casa

Durerile in gat pot anunta o raceala, ceea ce, in aceasta perioada, cu vreme deosebit de capricioasa, poate afecta pe oricine. Daca nu ai incredere in medicul tau ori medicamentele de la farmacie ti se par prea scumpe, apeleaza la remediile din casa.

Alimentatia trebuie sa fie bogata in vitamine - A, B, C, D, E si minerale - magneziu, zinc, fier, care sa stimuleze sistemul natural de aparare al organismului. Astfel, suferindului i se recomanda sa consume radacinoase, legume cu frunze verzi, usturoi, ridiche, hrean, mai ales crude, apoi, cereale, citrice, ardei, uleiuri extrase prin presare la rece.

Cand te doare gatul, nu consuma bauturi carbogazoase si nici apa minerala deoarece irita si mai tare gatul si prelungesc boala. Apa plata sau apa de izvor sunt cele mai indicate, daca sunt baute la temperatura camerei. Ceaiurile trebuie sa fie calde, nu fierbinti, asa cum gresit se procedeaza. Lichidul fierbinte irita gatul si mai tare si vindecarea se produce mai lent.

Ceaiul de salvie, de busuioc sau cel de cimbrisor, recomandate in dureri de gat, au efecte antiseptice, calmeaza mucoasele iritate si stimuleaza imunitatea. Peste una - doua lingurite de planta se toarna o cana de apa fierbinte, se acopera vasul si se lasa la infuzat, 10 - 15 minute. Cand ajunge la temperatura corpului, adauga-i o lingurita de otet de mere sau zeama de lamaie si fa gargara.

De un real folos este si gargara, de doua - trei ori pe zi, facuta cu ceai de galbenele in amestec cu sare, zeama de lamaie sau bicarbonat de sodiu alimentar. Se face un ceai de galbenele mai concentrat decat cel de baut, se lasa sa se racoreasca si, pentru gargara, se adauga o jumatate de lingurita de bicarbonat, o lingurita de sare, de preferat cea grunjoasa, care se pune toamna, la muraturi, sau se stoarce o jumatate de lamaie.

Si daca tot ai facut ceai de galbenele, pregateste-ti si o portie de picaturi pentru nas, pentru o zi intreaga, din doua lingurite de ceai si o lingurita de zeama de lamaie. Nu trebuie sa ai nasul infundat pentru ca, daca dormi cu gura deschisa ca sa poti respira, boala se lungeste si vindecarea se produce tarziu, in timp.

Inhalatiile cu abur se fac de obicei seara, inainte de culcare, si nu se mai iese din casa pana a doua zi. Se pot folosi plante puternic aromate, in combinatie sau simple: menta, cimbru, busuioc, levantica. Se fierbe o oala cu apa si, cand apa clocoteste, se pun plantele. Se acopera vasul pentru 10 - 15 minute, apoi, cu capul acoperit cu un prosop mare sau un cearsaf, se sta aplecat si se inhaleaza aburii emanati. Ar fi ideal daca vasul cu apa fierbinte ar sta pe o sursa de caldura pentru ca aburii sa fie in aceeasi cantitate pe toata durata procedurii.

In jurul gatului se pot pune cataplasme sau comprese asa cum faceau bunicile noastre pe cand noi eram copii. Se amesteca otet incalzit si apa, in parti egale, se stropeste din belsug o bucata de panza sau tifon si se infasoara gatul.

Se da un cartof prin razatoarea mare, se pune pe o fasie de panza, se stropeste cu otet cald, indoit cu apa, si legatura se pune in jurul gatului, unde poate fi tinuta pana dimineata.

In cazul durerilor in gat, de un real folos este si varza. Se trece cu sucitorul peste cateva foi de varza, care apoi se aplica direct pe gat si se fixeaza cu o bucata de panza sau tifon.

Sa avem sanatate!

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#dureri gat remedii naturiste, #dureri gat sfaturi, #ameliorare dureri gat natural, #cataplasma dureri gat, #picaturi nas naturale, #inhalatii abur , #remedii naturale