Cum te face aloe vera mai sanatos

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 16:22
12853 citiri
Cum te face aloe vera mai sanatos

Aloe vera este o planta folosita din vechime de egipteni pentru tratarea ranilor, taieturilor si arsurilor. Este o planta perena, suculenta, care seamana putin cu un cactus, des intalnita in zonele tropicale si subtropicale din Africa de Sud, America Latina si Caraibe. Atat partea interna, cat si cea externa sunt folosite pentru diverse afectiuni.

Gelul din interiorul frunzelor intra in componenta multor creme, tincturi si lotiuni, partea verde putand fi procesata pentru a se obtine suc de aloe sau uscata, fiind transformata in niste pilule cu rol laxativ.

Uz extern: gelul de aloe vera poate fi folosit ca atare, abia stors din frunze. Are proprietati curative, datorita ingredientelor precum glicoproteinele si polizaharidele. Conform LiveStrong, primele scad inflamatia, pe cand celelalte incurajeaza regenerarea celulara. Fie ca ai de-a face cu o arsura, iritatie, piele arsa de soare sau psoriasis, planta are adevarate efecte magice.

Uz intern: aloe vera este foarte buna pentru constipatie, diabet, astm, colita si osteoartrita. Autoritatile medicale avertizeaza, insa, asupra faptului ca o substanta din aloe, numita antrachinona, este destul de periculoasa pentru organism pentru a fi folosita pe post de laxativ.

Pentru cancer: aloe vera poate fi folosita in caz de cancer. Exista comprimate, tincturi si o multime de alte feluri in care planta poate fi ingerata, uneori fiind injectata direct in tumori. In unele tari aceasta practica este interzisa, caci a dus la decese.

Prevenire: din cauza efectului laxativ, aloe vera poate sa duca la dureri abdominale, greata, stari de voma, dar si la un dezechilibru chimic, diaree, umflarea gatului, a limbii si a buzelor. Folosirea indelungata a plantei poate duce la disfunctii ale rinichilor, la un nivel scazut de potasiu, pierdere in greutate si probleme cu bataile inimii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#aloe vera sanatate, #aloe vera beneficii, #aloe vera folosire, #aloe vera tratament , #remedii naturale