Farmacia din casa: leacuri impotriva intepaturilor de tantari

Luni, 13 Iunie 2011, ora 20:17
15572 citiri
Farmacia din casa: leacuri impotriva intepaturilor de tantari

Rai, enervanti, sacaitori si bazaitori, tantarii si-au inceput deja activitatea odata cu venirea caldurii si, cand ti-e mai bine, ori te trezesc din somn cu bazaitul lor enervant ori te inteapa daca nu-ti iei masuri de prevenire si protectie.

Pentru casa, cea mai buna protectie este plasa pusa-n ferestre. Daca nu exista aceasta posibilitate, atunci apelati la plante-dusmani ai tantarilor.

Busuiocul este recunoscut ca dusman al tantarilor. Tinut pe balcon sau la fereastra poate fi un adevarat stavilar impotriva invaziei tantarilor. Daca iti masezi pielea cu frunze de busuioc, tantarii nu se mai apropie de tine.

Dupa cum se stie, levantica este spaima moliilor dar, la nevoie, le vine de hac si tantarilor. Din levantica se poate prepara un decoct cu care sa-ti ungi pielea daca esti nevoit sa stai afara sau in alte locuri expuse invaziei tantarilor. In acest caz, tantarii vor ramane la distanta pentru ca nu agreaza mirosul de levantica.

Si daca se intampla sa te intepe un tantar, mancarimile locale pot fi ameliorate cu ajutorul aplicarii celor mai la indemana remedii avute in casa. Acestea sunt ceapa, usturoiul, sarea, varza cruda, patrunjelul verde, otetul.

Pentru calmarea mancarimilor, locul afectat de intepaturi de tantar poate fi frecat cu ceapa, usturoi sau sare. Se foloseste o felie de ceapa, un catel de usturoi taiat sau putina sare umezita. Locul afectat se freaca doua, trei minute si neplacerile dispar indata.

Atunci cand apar umflaturi, se folosesc cataplasmele cu varza sau patrunjel. Frunzele strivite se pun direct pe zona afectata si se fixeaza cu tifon sau o bucata de panza curata. Cataplasmele se schimba des si trebuie sa fie cat se poate de reci.

Cea mai buna metoda de a scapa de intepaturile de tantari este sa previi. De regula, tantarii ataca zonele expuse, neacoperite. Daca vrei sa iesi la o plimbare de seara si sa te simti bine, atunci imbraca lucruri subtiri, de vara, pantaloni si bluza ori camasa cu maneci lungi, care sa-ti acopere cea mai mare parte a corpului.

Se stie ca umezeala excesiva si canicula favorizeaza inmultirea tantarilor. Este bine sa se evite plimbarile pe malurile raurilor si ale lacurilor, precum si marginile padurilor, zone incarcate de vegetatie care vara se constituie in rai al tantarilor.

Si e bine sa aveti in geanta o sticluta cu otet ori un pic de sare ca, in caz de ataca vampirul minuscul, sa ai cu ce-ti ameliora mancarimile si usturimea.

Sa avem sanatate!

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#plante impotriva tantari, #tantari plante aromate, #protectia impotriva tantarilor , #remedii naturale