Farmacia din casa: Perna din ace de brad alunga insomnia

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 10:58
8721 citiri
Farmacia din casa: Perna din ace de brad alunga insomnia

Cati dintre noi stim ca in bradul care sta acum impodobit in casa noastra se afla o intreaga farmacie? Inainte de a decide sa il aruncati la gunoi, dupa trecerea Sarbatorilor, ar fi bine sa stiti ca in lunile decembrie si ianuarie, acele de brad au cea mai mare cantitate de uleiuri volatile.

De aceea, acum e timpul de facut o perna care sa asigure un somn linistit, profund si care sa intareasca sistemul nervos. Acele de brad trebuie schimbate macar o data pe an sau mai des, daca exista aceasta posibilitate.

Pentru baia cu ace de brad se pun la macerat, pentru zece ore, cinci maini de ace in doi litri de apa, la temperatura camerei. Dupa acest interval, se strecoara lichidul si se lasa deoparte. Peste planta ramasa, se toarna doi litri de apa clocotita, se acopera vasul si se lasa la racit.

Apoi, lichidul rezultat se filtreaza, se combina cu celalalt, macerat la rece, si se adauga la apa de baie din cada. Baile sunt recomandate in caz de dureri reumatice, raceala, gripa, afectiuni respiratorii, oboseala fizica si psihica. Se fac doua, trei bai pe saptamana, un total de noua sau unsprezece bai.

Siropul din ace de brad se obtine acum, iarna, zdrobind cu sucitorul de lemn 500 de grame de cetina care se pun intr-un borcan mai mare peste care se adauga 500 de grame de miere de albine, de preferinta poliflora. Se acopera borcanul si se tine la loc cald, langa soba sau calorifer, cam o luna, dupa care siropul se strecoara in sticlute inchise la culoare si se tine la frigider.

Siropul se recomanda, cate o lingura de trei ori pe zi, in tuse persistenta, imunitate scazuta, oboseala intelectuala, pofta de mancare excesiva.

In consecinta, nu aruncati bradul, folositi-l!

Retineti

- tratamentul naturist nu suplineste o vizita la medicul de familie sau la medicul specialist;

- tratamentul naturist nu are efecte secundare si nu da dependenta;

- efectele tratamantului naturist nu sunt imediate, ca in cazul unui tratament medicamentos, de aceea pacientilor li se recomanda multa rabdare;

- un produs - mar, usturoi, cartof etc - trecut printr-un proces de fabricatie, nu mai este natural pentru ca nu mai are aceleasi proprietati si efecte ca atunci cand este cules, adunat din gradina sau copac.

- daca nu credeti in produsele naturiste si efectele lor benefice asupra organismului uman, inutil sa apelati la tratamentele naturiste. Increderea ca va vor ajuta, ca va vor face bine inseamna 50% ajutor, vindecare.

Sa avem sanatate!

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#ace brad perna, #brad sirop tuse, #utilizare ace brad medicamente , #remedii naturale