Farmacia din casa - Remedii naturale vs medicamente de sinteza

Sambata, 08 Octombrie 2011, ora 13:28
6772 citiri
Farmacia din casa - Remedii naturale vs medicamente de sinteza

De regula, cand simtim o durere ori avem un disconfort, mergem la farmacie dupa medicamente, dar ramanem interzisi cand auzim preturile deoarece vremurile sunt grele, banii putini si, apoi, un om informat mai stie si ca medicamentele de sinteza au reactii adverse, iar calmantele, cel mai adesea, creeaza dependenta.

Dar avem alternative, ieftine si cu beneficii pe termen lung. Mama natura ne pune la indemana remedii pentru toate bolile. Noi doar trebuie sa ne informam si sa le avem intotdeauna in casa.

Se stie ca durerile de cap sunt cele mai frecvente. E drept ca un algocalmin isi face treaba imediat, in timp ce un ceai de plante, cu efect asemanator, actioneaza mai greu, dar e de preferat. Cand te doare capul, incearca un ceai de coada soricelului. Toarna o cana de apa clocotita peste o lingurita de planta uscata si maruntita, lasa-l la infuzat cateva minute si apoi filtreaza-l. Se bea incet, in timp, pe parcursul a 10-15 minute, inghititura cu inghititura.

Contra durerilor de cap sunt buni si cartofii feliati, aplicati pe frunte si pe tample. De asemenea, poti respira tinand la nas o ceapa de marime potrivita, zdrobita de coltul mesei. Durerile de cap dispar ca prin minune.

In caz ca te balonezi foarte des, sa ai intotdeauna pe masa din bucatarie patrunjel verde, proaspat. Foloseste-l la salata sau dupa masa, mesteca bine in gura cateva fire, sa-i simti seva. Foarte bun este si un masaj al palmei stangi, cu deosebire pe degetul mijlociu si zona de sub acest deget si aratator.

Daca ti-e nasul infundat si nu poti respira, pune pe ochiul aragazului o bucata de tabla, cea pe care coci ardeii si, cand e bine incinsa, presara niste malai si stai cu capul aplecat si respira fumul emanat. E metoda de demult a bunicelor noastre si nu trebuie uitata.

Picaturile pentru nas ti le poti prepara in casa si acestea nu vor crea niciodata dependenta cum se intampla cu cele de la farmacie. Fa un ceai de galbenele, mai concentrat decat cel de baut, din doua-trei pliculete de planta la o suta de ml de apa clocotita, si adauga-i zeama de lamaie. Este portia pentru o zi. Pune-ti picaturi in nas de cateva ori pe zi, cu o conditie, insa, ca narile sa nu fie ranite pe interior.

Statisticile spun ca aproape o treime din populatia globului are probleme cu somnul si asta, in cea mai mare parte, din cauza vietii dezordonate. Somniferele pot fi de ajutor, insa pe termen scurt si, in plus, dezvolta multe efecte secundare. Se stie ca sunatoarea este un calmant puternic si un antidepresiv la indemana oricui. Seara, inainte de culcare, bea un ceai de sunatoare, indulcit cu un varf de lingurita de miere de albine.

Un foarte bun somnifer, dar si calmant poate fi ceapa cruda. Mananca seara ceapa sau zdrobeste-o si respira tinand-o in dreptul nasului.

Sa avem sanatate!

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#remedii naturiste sanatate, #ceapa calmant natural, #sunatoarea antidepresiv , #remedii naturale