Farmacia din casa: Sinuzita, tratata in bucatarie

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 12:38
54747 citiri
Farmacia din casa: Sinuzita, tratata in bucatarie

Sinuzita este o infectie a membranei mucoase care captuseste interiorul foselor nazale si sinusurile, spatiile goale sau cavitatile localizate in jurul ochilor, obrajilor si nasului.

Cand membrana mucoasa se inflameaza, blocheaza drenajul fluidului din sinus spre nas si gat, determinand durere si presiune in sinusuri.

Inhalatii cu plante puternic aromate

Intr-un vas mai mare, cratita sau oala, puneti la fiert doi litri de apa. Cand apa clocoteste, inchideti aragazul si adaugati in apa busuioc, cimbru sau cimbrisor, menta, levantica.

Lasati cateva minute sa se infuzeze dupa care acoperiti-va capul cu un prosop mai mare sau un cearsaf si respirati aburul emanat din infuzie.

Procedura ar trebui sa dureze cam 15-20 de minute, cat suportati, dar nu mai mult.

Ar fi bine ca vasul sa fie asezat pe un resou sau in vas sa puneti un fierbator mic pentru a avea o cantitate de abur egala, pe toata perioada tratamentului.

Inhalatii cu abur de pietre de rau

Pentru aceasta procedura ar fi bine sa faceti rost de una, doua pietre de rau.

Pietrele se infierbanta in soba, daca aveti, sau in cuptorul aragazului, dupa care se pun intr-un vas metalic, cratita sau lighean.

Trebuie sa aveti la indemana si o cana cu apa rece.

Va acoperiti capul cu un prosop mai mare sau un cearsaf si stropiti pietrele fierbinti cu apa, ca atunci cand stropiti rufele pentru calcat.

Procedura ar trebui sa dureze macar 20 de minute, insa durata poate varia in functie de marimea pietrelor si de timpul de racire.

Este recomandat sa faceti inhalatiile seara, dupa care sa nu mai iesiti din casa, chiar daca afara este cald sau vi se pare ca este cald.

Sinuzita este o boala sacaitoare, rea, care ne deranjeaza la cea mai mica raceala sau schimbare de vreme. Ca s-o invingeti pe cale naturala, fara sa treceti prin chinurile de la cabinetul ORL, aveti nevoie de multa rabdare si perseverenta.

Va puteti prepara picaturile de pus in nas acasa, din ceai de galbenele si zeama de lamaie, parti egale. In fiecare zi se prepara picaturi proaspete.

Mancati hrean - cu cartofi, friptura, cu ce aveti, dar dati-l prin razatoare, oricat nu v-ar placea, oricat v-ar ustura ochii. Aburul emanat de hrean desfunda sinusurile.

Faceti spalaturi nazale cu apa calda sau ceai de galbenele in care ati dizolvat putina sare sau un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar. Trageti lichidul intai pe o nara, in timp ce pe cealalta o blocati, apoi pe cealalta.

Sa avem sanatate!

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#tratament sinuzita, #simptome sinuzita, #sinuzita tratata acasa , #remedii naturale