Farmacia din casa: Zeama de tarate de grau vindeca acneea

Duminica, 02 Ianuarie 2011, ora 20:12
37344 citiri
Farmacia din casa: Zeama de tarate de grau vindeca acneea

Desi nu este o afectiune grava care sa puna viata in pericol, acneea este suparatoare, cicalitoare chiar si jenanta mai ales cand tinerii afectati incep sa devina preocupati si constienti de aspectul lor.

De regula, acneea este tratata cu foarte multa superficialitate de medicii de specialitate tocmai pentru ca nu afecteaza sanatatea pacientilor, dar nimeni nu se gandeste la stresul si frustarea traite de persoanele care apeleaza la serviciile lor.

Prea putini medici au rabdarea necesara sa stea de vorba cu persoanele in cauza, sa le dea sfaturi in legatura cu ceea ce ar trebui sa faca ori sa nu faca si sa le urmareasca evolutia in timp. Pacientilor li se recomanda pentru uz extern, o crema care, de cele mai multe ori, are efect pe o perioada scurta de timp, dupa care acneea izbucneste cu si mai mare forta.

Persoanele afectate ar trebui sa consume alimente bogate in vitamina A, B3 si E. Morcovul sau sucul de morcov, fructele galbene si portocalii, ficatul, pestele ori untura de peste sunt bogate in vitamina A si ar trebui consumate zilnic. Vitamina B3 se gaseste in lapte si produsele lactate si in alte alimente de origine animala. Vitamina E poate fi procurata din nuci, ulei de masline, cereale integrale, carne de vita, mere, morcovi, telina.

Zeama de tarate (vezi cum se prepara zeama de tarate) trebuie folosita atat intern cat si extern. Cantitatea de zeama rezultata se bea pe parcursul unei zile.

O mica parte se foloseste pentru uz extern. Se procedeaza in felul urmator: se spala bine fata cu apa calduta si sapun ca sa se deschida porii. Cand fata este uscata, se sterge cu o bucata de vata inmuiata in zeama de tarate. Dupa 15, 20 de minute se spala din nou fata, de asta data cu apa rece si sapun ca sa se inchida porii. Seara, inainte de culcare, sa se stearga fata cu ceai de galbenele, un dezinfectant puternic, in care s-au stors cateva picaturi de zeama de lamaie.

Persoanele afectate ar trebui sa evite preparatele condimentate puternic, apa minerala carbogazoasa, bauturile racoritoare, in conditiile in care se pot prepara in casa sucuri din fructe si legume, dulciurile, care ar fi bine sa fie inlocuite cu mierea de albine poliflora, grasimile. Nu-i recomandat sa se renunte complet la aceste alimente, ci doar sa fie consumate ponderat, cu masura cea mai mica. De asemenea, mancarea sa aiba sare cat pentru gust si nu mai mult.

Cu un regim alimentar adecvat si perseverenta in a ingriji fata in felul indicat, rezultatele vor fi cat se poate de multumitoare, in scurt timp.

Retineti

- tratamentul naturist nu suplineste o vizita la medicul de familie sau la medicul specialist;

- tratamentul naturist nu are efecte secundare si nu da dependenta;

- efectele tratamantului naturist nu sunt imediate, ca in cazul unui tratament medicamentos, de aceea pacientilor li se recomanda multa rabdare;

- un produs - mar, usturoi, cartof etc - trecut printr-un proces de fabricatie, nu mai este natural pentru ca nu mai are aceleasi proprietati si efecte ca atunci cand este cules, adunat din gradina sau copac.

- daca nu credeti in produsele naturiste si efectele lor benefice asupra organismului uman, inutil sa apelati la tratamentele naturiste. Increderea ca va vor ajuta, ca va vor face bine inseamna 50% ajutor, vindecare.

Sa avem sanatate!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#tarate tratament acnee, #tratament naturist acnee , #remedii naturale