Florile galbene ale primaverii - cum iti ajuta ele sanatatea

Joi, 22 Martie 2012, ora 10:24
9457 citiri
Florile galbene ale primaverii - cum iti ajuta ele sanatatea

De-a lungul timpului, culorii galbene i s-au atribuit diferite semnificatii, unele magulitoare, altele mai putin placute. Sunt insa persoane pentru care culoarea galbena inseamna viata, lumina, bogatie, optimism, iubire dar, mai ales, sanatate.

Cand privesti o intidere de pamant presarata cu flori galbene de camp cum sunt galbenele, sanzienele, florile de sunatoare, arnica, podbalul, papadia sau rostopasca, iti vine sa crezi ca insusi Soarele si-a trimis pe Pamant cate un strop din trupu-i fierbinte ca sa aline si sa fie de leac omului care sufera.

Podbalul, numit popular si bruscanis, brustan, brustur-alb, brustur-de-rau, gusa-gainii, limba-vecinei, creste pe soluri umede, argiloase, pe povarnisuri plesuve si ogoare paraginite. Florile galbene de podbal apar din pamant primavara devreme, ca hrana pentru albine, cu mult timp inaintea frunzelor.

Inca din antichitate, invatatii timpului au evidentiat calitatile terapeutice ale plantei care ajuta in vindecarea bolilor pielii si ale aparatului respirator. Cercetarile medicale contemporane n-au facut decat sa confirme ceea ce se stia de mii de ani despre podbal.

Papadia, buruiana aceea obraznica pe care o vezi peste tot, este un remediu excelent in bolile de ficat, normalizeaza circulatia sangelui, mareste pofta de mancare in perioada de convalescenta. Infuzia de papadie are actiune diuretica, ajutand in felul la eliminarea toxinelor din organism si indirect, la tratarea multor boli de piele, a gutei, reumatismului, aterosclerozei si varicelor.

Cine vrea sa-si curate organismul de toxine sa aiba incredere in papadie, care este la indemana noastra, a tuturor, si o putem folosi sub forma de infuzie ori decoct, iar primavara, cat frunza este inca tanara si frageda, sub forma de salata.

Galbenelele sunt recunoscute pentru tratarea bolilor de stomac si ficat, dar si pentru cicatrizarea ranilor, avand un puternic efect antiseptic si antiinflamator. Florile de galbenele se folosesc sub forma de infuzie, tinctura, alifie. In gastrite hiperacide, ulcer duodenal, colecistita, icter infectios, inflamatii ale colonului, boli de ficat se recomanda cate doua cani de ceai pe zi, pe stomacul gol.

Daca te doare gatul, tusesti si te mai doare si in piept, fa o infuzie mai concentrata din galbenele, lasa cana acoperita pana cand ceaiul ajunge la temperatura corpului, strecoara si adauga o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar. Amesteca bine si fa gargara. Inghite, de fiecare data, ultima gura de ceai cu care faci gargara. Te vei simti mult mai bine si vei scapa curand de aceste neplaceri.

Florile de leac, indiferent de culoare, se gasesc peste tot pe unde iesi in weekend sau vei merge in concediu. Daca-ti apar in cale, nu le ocoli. Opreste-te si culege-le daca locul este curat, departe de oras si nu sunt caini prin preajma.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#plante de leac, #papadia infuzie, #galbenele boli de ficat, #preparate din papadie , #remedii naturale