Frumusete si sanatate cu ulei de in

Luni, 02 Ianuarie 2012, ora 23:20
26327 citiri
Frumusete si sanatate cu ulei de in
Foto: eHow

Semintele de in sunt materia prima pentru uleiul de in, una din minunile naturii, cu mari beneficii pentru sanatate. Inul este originar din Egipt, iar uleiul de in si semintele de in au fost folosite de mii de ani in scopuri medicinale, mai ales pentru tratarea diferitelor suferinte ale pielii, de la taieturi, la arsuri si pielea inflamata, dar si cu multiple alte beneficii pentru sanatate.

Uleiul de in este folosit in principal pentru uz extern, dar are si utilitati interne. Uleiul de in este un aliat al pielii frumoase, dar trateaza cu succes si constipatia, scade colesterolul si amelioreaza suferintele hepatice. Nu in utimul rand, uleiul de in este folosit in combaterea si tratarea infertilitatii feminine, scrie eHow.

Uleiul de in este o exceptionala sursa de acizi grasi omega 3 si omega 6, care protejeaza pielea de radiatiile ultraviolete indiferent de anotimp. Acesti acizi regleaza si secretia de sebum astfel incat, protejata cu ulei de in, pielea nu se deshidrateaza si nu se irita, fiind ecranata fata de efectul negativ al razelor ultraviolete.

Uleiul de in este o sursa de antioxidanti care sustine echilibrul hormonal, are un activ efect antimicrobian care il face util in tratarea afectiunilor de tipul acneei, dar si impotriva ciupercilor si a virusurilor. Datorita acestor proprietati uleiul de in este inclus in preparatele naturiste pentru tratarea si ingrijirea pielii sau pur si simplu ca ulei de masaj.

Uleiul de in este o foarte buna sursa de vitamina A, care poate fi adusa in tegument din exterior, prin lotiuni si creme care contin ulei de in.

Ai racit? Un masaj cu ulei de in amestecat in parti egale cu alcool penru uz extern o sa te faca sa te simti mult mai bine.

Uleiul poate fi folosit fie ingerat in cazul constipatiilor rebele, dar este recomandat sfatul medicului sau al farmacistului, dat fiind faptul ca acesta poate interactiona cu diferite tipuri de medicamente uzuale.

Tratamentle naturiste - cu recomandarea medicului, uleiul de in este folosit in ameliorarea afectiunilor de natura hapatica. Poti adauga ulei de in la salate, sau la alte preparate. Este ideal sa consumi ulei de in forma sa cruda, netratata termic, iar extragerea acestuia sa se faca prin metode de presare la rece, pentru ca acesta sa-si pastreze toate calitatile si principiile active. Doza recomandata este de una-doua lingurite pe zi.

O alta solutie este sa consumi seminte de in crude adaugate in iaurt sau salata. Doza recomandata este de o lingurita de seminte de in pe zi.

Uleiul de in, ca urmare a faptului ca stimuleaza secretia de hormoni feminini, este contraindicat femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza, dar este util femeilor la menopauza.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#seminte in, #ulei in, #tratamente naturiste, #omega 3, #omaga 6, #Vitamina A, #acnee , #remedii naturale