Fumarita previne imbatranirea prematura

Duminica, 09 Septembrie 2012, ora 19:55
9976 citiri
Fumarita previne imbatranirea prematura

Fumarita se poate folosi cu bune rezultate in afectiuni cornice ale pielii, datorita protopinei din compozitia sa care are efect antiinflamator, in afectiuni renale, fiind un bun diuretic si purgativ, in alergii digestive si amenoree.

Fiind bogata in flavonoizi, tanin si in rasini, planta este recunoscuta pentru proprietatile ei de reglare a activitatii ficatului.

Fumarita este antispastica si scade tensiunea arteriala. Avand proprietati sedative se recomanda in aritmii cardiace, hipertensiune sau astm. S-a demonstrat ca alcaloizii din fumarita pot ajuta la restabilirea circulatiei sangvine dupa un atac de cord.

De asemenea, fumarita se recomanda si pentru capacitatea ei de a incetini procesele de uzura si de imbatranire prematura a organismului.

Fumarita, Fumaria officinalis din Familia Papaveraceea, numita in popor si corcodan, fierea pamantului, fumatul pamantului, gusa porumbelului, iarba de curca, iarba fumului, saftarea sau sefterea, creste pe campuri, se intinde pe garduri vii sau pe ziduri. Are flori purpurii, violet sau albe, care cresc in manunchiuri toata vara, pana tarziu, in septembrie.

In scop terapeutic se foloseste planta intreaga, fara radacini, fumarita avand actiune astringenta, antiinflamatoare, calmanta, cicatrizanta, depurativa, hipnotica si tonica.

In traditia populara, fumarita se folosea la boli de piele, precum bube dulci, pecingine, eczema, in boli de stomac si de splina. Cu decoct de fumarita se facea gargara impotriva gingivitei, iar infuzia se bea pentru curatirea sangelui. Fiarta in lapte se intrebuinta la boli de dinti, iar in apa pentru sifilis.

Fumarita se administreaza sub forma de infuzie, decoct si sirop. Infuzia se prepara dintr-o lingurita de planta, peste care se toarna 200 ml de apa clocotita, se acopera vasul, se lasa 15 minute la infuzat dupa care se strecoara. Se pot bea doua, trei ceaiuri pe zi, in cure de opt zile, cu pauze de zece zile.

Ceaiul ajuta in hipertensiune, mareste diureza, ajuta la diskinezia biliara. In caz de acnee, pe corp sau pe fata, se bea o cana de ceai cu inghitituri rare, pe parcursul unei zile intregi.

Decoctul se prepara din 60 de g de planta fierte, timp de cinci minute, intr-o jumatate de litru de apa. Apoi, vasul se acopera si se lasa un sfert de ora la infuzat dupa care se strecoara. Lichidul astfel rezultat se foloseste in caz de boli de piele, sub forma de comprese, la gargara sau la clatitul gurii in caz de afectiuni bucale.

Siropul de fumarita se recomanda pentru eliminarea pietrelor de la bila. Se prepara un litru de infuzie de planta in care se toarna o jumatate de kg de zahar si se fierbe pana se ingroasa si capata consistenta unui sirop. Se ia cate o lingura dupa mesele principale.

Atentie, insa. Fumarita nu se foloseste simultan cu medicamente antihipertensive sau cele destinate afectiunilor cardiace, nu se racomanda in sarcina sau alaptare si este contraindicata in caz de glaucom sau persoanelor care sufera de convulsii.

Sa avem sanatate!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Fumarita afectiuni severe ale pielii, #fumarita boli de ficat, #fumarita cura de slabire, #fumarita bun diuretic , #remedii naturale