Gutuia imbunatateste digestia si te scapa de acnee

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 10:42
12428 citiri
Gutuia imbunatateste digestia si te scapa de acnee

Gutuile, cu forma lor ciudata, intre un mar si o para, galben-aurii, de dimensiuni mari, puternic parfumate, astringente si dulci-amarui, sunt ultimele fructe care se coc toamna, tarziu, cu atat mai bune daca peste ele trece si bruma.

Fructul, bogat in saruri de magneziu, de fier si de potasiu, este foarte apreciat pentru calitatile sale antiinflamatoare, astringente, analgezice, emoliente, digestive, tonice si expectorante. Mai are in compozitie tanin, pectine, precum si vitaminele, A, B, C si PP.

Gutuile pot fi consumate ca atare sau se pot adauga in diferite feluri de mancare, acolo unde se obisnuieste.

Mancata dimineata, pe stomacul gol, gutuia iti intareste gingiile si-ti remineralizeaza dintii, te ajuta sa elimini toxinele din organism si sa scapi de oboseala.

Datorita cantitatii mari de vitamina C din compozitie, sucul de gutui te protejeaza contra infectiilor de sezon, raceli si gripa, si totodata inhiba dezvoltarea de microelemente care declanseaza hepatita.

Sucul de gutuie, cate un pahar, zilnic, timp de o luna, ajuta ficatul in caz de hepatita. Sucul se recomanda ca tratament si in bolile pulmonare, dar si cand ne doare in gat, tusim sau ne curge nasul.

Sub forma de salata in combinatie cu mere, morcov si miere de albine, gutuile se recomanda dimineata, la micul dejun, in caz de probleme hepato-biliare.

Gutuia are proprietati antidepresive. Suferinzilor li se recomanda cate o lingura de dulceata de gutui dupa fiecare masa. De asemenea, in camera in care doarme bolnavul, e bine sa se tina pe masa doua gutui.

Compotul de gutui neindulcit sau o jumatate de fruct mancat pe stomacul gol calmeaza crampele intestinale. Consumul regulat de gutui imbunatateste digestia si ajuta la scaderea colesterolului.

In trecut, la sate, femeile scaldau copiii slabi si persoanele bolnave in decoct de gutui ca sa-si recapete pofta de mancare si forta. Deoarece este un stimulent pentru apetit, copiilor anemici si celor mofturosi la mancare li se recomanda acest fruct dulce-acrisor ca un remediu foarte bun, timp de macar o luna.

Cosurile de pe fata se vindeca daca dimineata si seara te speli pe fata cu infuzie de seminte de gutui sau, pur si simplu, plimbi pe fata o felie de gutuie, proaspat taiata.

Infuzia de seminte de gutui care au proprietati antiinflamatoare se recomanda in caz de blefarita si conjunctivita. Se pun pe ochi comprese reci si se tin patru-cinci minute.

Scapi de mirosul urat al gurii daca dupa fiecare masa mesteci cateva bucatele de gutuie.

Sa avem sanatate!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#gutuia beneficii sanatate, #gutuia antioxidant, #gutuia remediu natural, #gutuia stimuleaza imunitatea , #remedii naturale