Infuzia de galbenele, beneficii si utilitati

Miercuri, 02 Ianuarie 2013, ora 13:17
39466 citiri
Infuzia de galbenele, beneficii si utilitati

Galbenelele, pe numele stiintific Calendula officinalis, bogate in saponozide triterpenice, flavonoizi si glicozizi flavonici, uleiuri volatile, substante amare, mucilagii, esteri colesterinici, vitamina C, au fost cunoscute si apreciate inca din antichitate de catre greci, egipteni, indieni si arabi.

Infuzia de galbenele se foloseste atat intern, ca cicatrizant, in caz de gastrite hiperacide, ulcer gastric si duodenal, colecistita, icter infectios, ulceratii canceroase, inflamatii ale colonului, hemoroizi, boli de ficat, cat si extern.

Si pentru ca suntem dupa Sarbatori cand poate ai exagerat cu mancarea gatita si ai neglijat fructele sau salata de legume, asa ca ai probleme cu digestia, o cana de ceai de galbenele cu miere de albine din belsug iti poate fi de un real folos. Pentru efect imediat, ceaiul se bea cat de fierbinte poti.

Infuzia pentru uz intern se prepara turnand o cana de apa fiarta peste doua lingurite de planta uscata si maruntita. Se lasa la infuzat cateva minute, se strecoara si se bea cald, inaintea meselor principale.

Pentru uz extern, infuzia de galbenele, un dezinfectant de nepretuit, fara egal, se prepara din trei-patru lingurite de floare la o cana de apa clocotita. Cu infuzia de galbenele se pot spala ranile sangerande sau cu puroi, ochii obositi sau bolnavi de conjunctivita ori blefarita, se pot face spalaturi bucale in caz de abcese sau extractii.

Daca ai racit si ti-e nasul infundat, prepara-ti singur, in casa, picaturi de pus in nas din doua lingurite de ceai de galbenele si o jumatate de lingurita de zeama de lamaie si ai portia pe o zi intreaga. Picaturile astfel obtinute sunt suta la suta naturale, nu au reactii adverse si nu dau dependenta, precum cele de sinteza de la farmacie.

Daca te doare gatul, fa gargara cu infuzie de galbenele in care sa dizolvi o jumatate de lingurita de bicarbonat alimentar sau sare ori poti sa storci o jumatate de lamaie. Rezultatele nu se vor lasa asteptate mult timp.

Daca ai un furuncul care doare infiorator si nu se mai sparge, pune doua pliculete de flori de galbenele in putina apa fierbinte pentru cateva minute si apoi fierbinti, cat poti suporta, aplica-le pe locul dureros. Temperatura din zona va scadea indata, durerea dispare ca prin minune si buboiul se sparge. Pastreaza apa in care ai pus pliculetele cu floare, deoarece e buna pentru spalaturi.

Tenul poate fi curatat si ingrijit cu infuzie calda de galbenele. Periodic, aplica pe fata comprese calde de infuzie.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#infuzie galbenele beneficii sanatate, #ceai galbenele utilitati, #preparate din galbenele , #remedii naturale