La ce sunt bune baile de aburi

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 16:27
38420 citiri
La ce sunt bune baile de aburi

Inhalatia sau baia de aburi se recomanda atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete. Previne si trateaza racelile, dezinfecteaza caile respiratorii si decongestioneaza sinusurile.

Se recomanda in caz de rinita cronica, sinuzita, bronsita cronica, viroze, pneumonii, laringite, nas infundat, dureri de cap, dureri in gat si gat uscat. Nu se recomanda insa, suferinzilor de astm, bronsita astmatiforma, epilepsie, persoanelor cu febra mare, copiilor foarte mici. Daca in sezonul virozelor se fac inhalatii, trei, patru seri la rand, se previne, in acest fel, instalarea virusurilor.

Inhalatia se face acasa, imediat dupa aparitia primelor semne de raceala, de regula seara, dupa ce camera a fost foarte bine aerisita si incalzita. Dupa acest procedeu, nu se mai iese din camera pana a doua zi. Se folosesc plante puternic aromate ca busuiocul, cimbrul, menta, ramuri tinere de pin, cu efect calmant si decongestionant, simple sau in amestec, parti egale.

Se pune apa la fiert, cel mai bine intr-o cratita. Cand apa clocoteste, se inchide focul si, pentru fiecare litru de apa, se adauga cate doua linguri de planta. Se acopera vasul pentru cateva minute. Apoi, bolnavul isi acopera capul cu un prosop mare sau un cearsaf si 10, 15 minute sta aplecat deasupra vasului ca sa inhaleze aburii pe care ii emana infuzia. Ar fi de preferat ca vasul sa stea pe o sursa de caldura, eventual un resou, pentru ca pe tot parcursul procedurii infuzia sa emane aceeasi cantitate de aburi.

Dupa inhalatie, se recomanda ca fata sa ramana acoperita macar o jumatate de ora, pana se realizeaza acomodarea cu aerul din camera, respiratia realizandu-se prin prosop. Inhalatiile cu infuzie de busuioc previn si trateaza racelile, cele de sunatoare ajuta in insomnii iar inhalatiile cu otet de mere combat durerile de cap.

Cine are in casa o piatra de rau, o poate folosi cu succes in tratarea neplacerilor provocate de raceala. Se pune piatra in cuptor sa se infierbante bine, apoi se trage intr-un vas metalic, lighean sau cratita. Se acopera capul si pe piatra infierbantata se toarna, picaturi de apa, ar fi buna apa minerala sau ceai din plante puternic aromate, si se inhaleaza aburii degajati. Baile cu aburi de piatra de rau se recomanda persoanelor care sufera de sinuzita si celor care au frecvente dureri de cap.

Inhalatiile sau baile de abur sunt bune si pentru ten, avand puterea de a revitaliza aspectul fetei. In acest scop se folosesc uleiuri esentiale de portocala, scortisoara, menta, cimbru, rozmarin. Dupa inhalatii pielea capata un aspect proaspat, tineresc.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#inhalatii raceli, #bai aburi pentru ten, #busuioc inhalatii , #remedii naturale