Leacuri din bufetul de bucatarie

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 13:09
4494 citiri
Leacuri din bufetul de bucatarie

Bufetul tau din bucatarie e plin cu alimente-medicament care te pot ajuta sa treci ieftin si eficient peste micile probleme de sanatate care uneori iti dau mari batai de cap.

Sarea, pe care, de regula, o folosesti ca sa dai mancarii gust, are multe calitati terapeutice, cu conditia sa folosesti doar sare mare, grunjoasa, neprelucrata, cu care toamna gospodinele pun muraturi. Daca te simti obosit, epuizat, dupa o zi grea si stresanta, incalzeste o mana de sare in ceaunul de tuci, pune-o intr-un saculet de panza sau un ciorap de bumbac si aplic-o la ceafa cat de calda poti s-o suporti.

Cimbrul pe care-l folosesti la ciorbe, fripturi sau tocanite este excelent in caz de tuse. Toarna o cana de apa peste o lingurita de planta uscata, lasa vasul acoperit cinci minute, strecoara si bea ceaiul cald, cu inghitituri mici si rare.

Ardeiul iute incalzeste organismul, il energizeaza si il fortifica, facandu-l mai rezistent si mai apt sa suporte frigul de afara. Daca ai de facut un drum lung sau tocmai te-ai intors infrigurat si obosit, mananca ardei iute. Pe data te vei simti mai bine si in stare sa-ti reiei activitatile.

In caz de raceala, piperul face minuni. Faciliteaza eliminarea mucozitatilor si are o actiune dezinfectanta si analgezica locala. Putin piper presarat pe mancarea pe care tocmai ai pus-o in farfurie te va ajuta sa treci mai usor peste neplacerile create de infectiile de sezon.

Uleiul de masline nu ar trebui sa lipseasca din nicio bucatarie. Este recomandat in salate dar, in acelasi timp, are si o multime de utilizari terapeutice. Persoanele care sufera de constipatie sa ia seara sau dimineata, pe stomacul gol, o lingura de ulei. La fel si cele care sforaie. Uleiul de masline este excelent pentru masaj. Hraneste pielea, mentinand-o tanara, elastica si sanatoasa, si calmeaza durerile reumatice provocate de vremea rece de afara.

Te doare capul? Un cartof taiat rondele iti poate fi de mare ajutor. Pune-le pe tample si leaga-te la cap cu o fasie de panza sau tifon. Acorda-ti o pauza de 15 - 20 de minute si stai intinsa in pat, fara televizor, fara carte in mana. Efectul va fi vizibil indata.

Simti ca esti in pragul unei crize de nervi si nu te mai poti stapani? Ceapa te ajuta. Sparge o ceapa de coltul mesei si tine-o in dreptul nasului. Curand vei simti cum linistea iti coboara in suflet. Procedeaza in acelasi fel si daca suferi de insomnie.

Zeama de lamaie iti poate fi de folos cand te doare gatul. Fa un ceai de galbenele mai concentrat, stoarce o jumatate de lamaie cand este cald, cam la temperatura corpului, si fa gargara. Acelasi amestec, doua lingurite de ceai de galbenele si o lingurita de zeama de lamaie, poate fi folosit ca picaturi de pus in nas, portia pe o zi.

Otetul se recomanda in caz de febra sau sub forma de comprese la cap, la picioare sau pe piept. O lingurita de otet de miere pusa intr-o jumatate de pahar de apa la temperatura corpului te poate scapa de diaree. Frectia cu otet se recomanda in caz de dureri de oase.

Daca mai ai mult de lucru, dar simti ca nu mai poti, ca nu mai ai rabdare si nu te mai poti concentra asupra a ceea ce faci, bea un pahar de apa minerala. Efectul va fi aproape instantaneu.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#ulei de masline masaj, #sarea aliment medicament, #otetul medicament febra , #remedii naturale