Leacuri din intreaga lume pentru probleme frecvente

Sambata, 12 Martie 2011, ora 18:01
6108 citiri
Leacuri din intreaga lume pentru probleme frecvente

Despre supa de pui se stie ca face bine atunci cand esti deprimat, dar multa lume crede ca face bine si organismului.

Americanii considera ca este foarte buna pentru raceala, pe cand varianta japoneza pentru aceeasi problema este ceaiul de ghimbir.

Leacurile pentru diferite probleme difera de la regiune la regiune, asa ca Woman's Day

a realizat un mic ghid pe care sa-l folosesti pentru neplacerile marunte, de zi cu zi.

Supa atenueaza simptomele racelii (America)

Consuma cat mai multa supa, cat de des poti. Cercetatorii de la Universitatea din Nebraska sustin ca aceasta incetineste deplasarea celulelor albe din sange cu pana la 75%, fapt care poate reduce simptomele unei infectii ale tractului respirator superior.

Usturoiul este bun in cazul intepaturilor de albina (America)

Zdrobeste cativa catei de usturoi si infasoara-i intr-un material, formand o cataplasma. Apoi freaca-te usor cu aceasta solutie pe zona intepata. Veninul din intepatura de albina este acid, asa ca usturoiul il va neutraliza, oferind o ameliorare instantanee a durerii, spune Ranella Hirsch, doctor si profesor asistent la Universitatea Boston din cadrul Scolii de Mdicina din Massachusetts si fost presedinte al Societatii Americane de Dermatologie Cosmetica si Chirurgie Estetica.

Ceai de musetel cu miere si coniac, pentru simptomele racealii (Grecia)

Pune la fiert o cana cu apa, o lingurita de musetel, 3 cuisoare si o felie de portocala sau lamaie. Tine totul acoperit timp de 5 minute, apoi toarna totul intr-o cana in care mai adaugi o lingurita de miere si in strop de Metaxa, un tip de coniac grecesc.

Acest leac poate ajuta, afirma Kathi Kemper, director al centrului de Medicina Integrativa din cadrul Scolii de Medicina Wake Forest, Carolina de Nord.

"Musetelul are efect de relaxare, mierea are efect anti-tusiv iar portocala si lamaia ajuta la indepartarea germenilor racelii. In ceea ce priveste coniacul, acesta adauga un plus de savoare amestecului."

Ceai de ghimbir pentru gripa si raceala (Japonia)

Amesteca 2-3 cani de apa fiarta cu 2 lingurite de ghimbir tocat si cu 2 lingurite de zahar. Adauga cateva felii de radacina proaspata de ghimbir si bea ceaiul.

Ghimbirul este foarte bun pentru ca stimuleaza circulatia sangelui, ceea ce face sa scapi mai repede de raceala. Poate reduce si senzatia de greata, iar consumul de lichid este benefic cand esti racit, pentru ca ajuta la ameliorarea congestiei.

Un studiu din 2009 pe un grup de femei din Iran, care experimentau senzatii de greata si voma, arata ca 50% din ele au scapat de aceste simptome dupa ce au consumat 1,000 mg de ghimbir zilnic.

Otet de mere pentru arsurile provocate de soare (Germania)

Aplica otet direct pe suprafata afectata. Daca arsura acopera intreg corpul, pune 2-3 cani de otet in cada de baie si scufunda-te in amestec.

Aloe Vera este de obicei folosit in cazul arsurilor de soare, dar nici otetul de mere nu are cum sa dauneze. Natura alcalina a acestuia este cunoscuta pentru ameliorarea durerilor.

Ceai cu usturoi, tot pentru raceala (Spania)

Amesteca 3 cani de apa cu 3 catei de usturoi si pune la fiert. Dupa ce opresti focul, adauga o jumatate de cana de suc de lamaie si o jumatate de cana de miere.

Dr. Kemper spune ca fiecare ingredient in parte este bun pentru raceala. Usturoiul are proprietati anti-bacteriene, lamaia are multa vitamina C, iar mierea calmeaza tusea.

Frectie cu otet impotriva febrei (Rusia si Ucraina)

Inmoaie un prosop intr-un amestec de otet cu apa calda si freaca-te pe intregul corp.

Americanii sunt insa sceptici cu privire la acest leac. Jon Abramson, medic-sef la Spitalul Pediatric Brenner din Carolina de Nord, spune ca nu prea vede rostul otetului, dar apa calda cu siguranta face bine. Si decat sa strici un prosop degeaba, mai bine faci o baie calduta, cu o temperatura a apei de 36-37 grade Celsius.

Amestec de scortisoara si miere pentru acnee si pete ale tenului (Africa de Sud)

Amesteca 4 linguri de miere cu 3 lingurite de scortisoara macinata. Inainte sa mergi la culcare aplica amestecul pe fata si lasa-l peste noapte. Repeta de cate ori crezi ca este nevoie.

Dr. Hirsch incurajeaza aceasta practica, intrucat scortisoara este un anti-inflamator foarte bun, iar mierea este recunoscuta pentru efectele sale de vindecare si hidratare a pielii.

Andrada Avram

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#remedii naturale raceala, #remedii naturale lume, #leacuri babesti, #leacuri babesti raceala, #luacuri lume , #remedii naturale