Limba mielului alina durerile articulare si aduce barbatii la altar

Vineri, 23 Martie 2012, ora 15:12
25047 citiri
Limba mielului alina durerile articulare si aduce barbatii la altar

Originara din Siria, limba mielului (Borago officinalis), o planta erbacee raspandita acum in aproape intreaga Europa, nordul Africii si Iran, intareste sistemul imunitar, echilibreaza nivelul colesterolului si pe cel al trigliceridelor si incetineste procesul de imbatranire.

Are tulpina inalta, de pana la un metru, acoperita cu perisori albi, frunze mari, verzi, ridate, ovale si ascutite la varf. Florile sunt mici, de un albastru stralucitor sau roz, cu cinci petale triunghiulare, asezate in forma de stea.

Planta creste in locuri insorite, pe marginea drumurilor, pe terenuri virane si chiar si prin gradini. Nu este o planta pretentioasa. Putini insa ii cunosc virtutile terapeutice. La noi, limba mielului mai este cunoscuta si cu numele de alior. Limba mielului este nu numai un bun condiment, avand un gust asemanator castravetelui, dar este si o planta medicinala eficienta.

In scop terapeutic, de la limba mielului se recolteaza floarea, frunzele si radacinile. Contine potasiu si calciu si poate fi utilizata ca tonic pentru glandele suprarenale. Este un bun antiinflamator, iar frunzele si semintele pot fi folosite de tinerele mamici care alapteaza.

Infuzia se face turnand 200 ml de apa fierbinte peste doua lingurite de floare de limba mielului. Se acopera vasul si se lasa la infuzat zece minute. Se bea cald, doua - trei cani pe zi, in raceli, raguseala, contra retentiei urinare. Bunicii mai recomandau ceaiul si in caz de boli de stomac si boli hepatice, insuficienta renala si insomnie.

Maceratul din limba mielului se prepara punand o jumatate de litru de vin peste 20 de grame de planta maruntita. Se acopera vasul, se lasa la macerat sapte - opt zile, dupa care se strecoara. Se bea zilnic cate un paharel ca tonic general, depurativ, diuretic, in caz de bronsita, tuse.

Pulberea te vindeca de transpiratia excesiva

Pulberea din limba mielului se obtine dand planta uscata si maruntita prin rasnita de cafea. Dimineata se ia o lingurita de pulbere, se tine in gura zece minute, dupa care se inghite cu putina apa. Tratamentul cu pulbere ajuta persoanelor care transpira abundent. Tot batranii mai spun ca limba mielului intareste memoria, detoxifica organismul si este usor euforizanta.

Decoctul din limba mielului se obtine din doua - trei linguri de planta, care se fierb, timp de zece minute, intr-o jumatate de litru de apa. Decoctul se bea pentru ameliorarea starii de sanatae, dupa o boala lunga si grea, dar si in caz de infectie urinara sau dureri de oase. Cu ceai de limba mielului, la tara, femeile spalau eczemele.

Frunzele proaspete de limba mielului, care au gust de spanac si miros de castravete, se pot folosi in salata de cruditati sau, taiate fasii, se pot pune in orice mancare, precum stevia.

Din florile de limba mielului se obtine un ulei cu afect antirid. Folosit in masaj, uleiul are proprietatea de a creste elasticitatea pielii si de a reface tesutul acolo unde a fost distrus, din diferite motive.

Se spune ca barbatului care bea vin in care au fost strecurate cateva flori de limba mielului i se face pofta de insuratoare. Florile de limba mielului strecurate in vin au calitatea de a-i trimite in fata altarului pe barbatii care intarzie sa se insoare. Se pare ca exista un sambure de adevar deoarece stiinta moderna a demonstrat ca planta, fiind diuretica, stimuleaza glandele suprarenale si producerea de adrenalina.

Sa avem sanatate!

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Limba mielului sanatate, #limba mielului bucatarie, #Limba mielului remediu, #Limba mielului boli, #Limba mielului proprietati , #remedii naturale