Limonada neindulcita curata organismul si te ajuta sa slabesti

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 07:51
35526 citiri
Limonada neindulcita curata organismul si te ajuta sa slabesti

Limonada, apa cu lamaie indulcita cu zahar sau miere de albine, este o bautura racoritoare excelenta in zilele fierbinti de vara. Apa cu lamaie, dar neindulcita, are insa mai multe beneficii pentru sanatate, desi nu este prea placuta la gust, tocmai pentru ca ii lipseste indulcitorul.

O lamaie de marime medie are in jur de 15 calorii, 0,23 de grame de proteine, 5,26 grame de carbohidrati si 0,24 grame de fibre alimentare. Desi este foarte acra, lamaia are si 1,46 grame de zahar.

O lamaie asigura 28% din necesarul zilnic de vitamina C si aproape 5% din necesarul de vitamina A. Din grupul B, o lamaie contine cam 10% din necesarul zilnic de vitamine. De asemenea, lamaia este plina de minerale importante. Are calciu, cupru, fier, magneziu (chiar in cantitati importante), fosfor, seleniu si zinc.

Sucul de lamaie combinat cu apa plata curata organismul datorita continutului mare de vitamina C, avand efect antiinflamator si antioxidant. Un pahar de apa plata, usor incalzita, cu zeama de lamaie, baut dimineata pe stomacul gol, ajuta la eliminarea toxinelor si spala colonul precum o perie interiorul unei sticle.

Apa plata cu zeama de lamaie are calitatea de a ajuta digestia. Baut dupa masa, acelasi pahar cu apa alata, usor incalzita, si zeama de lamaie, regleaza activitatea stomacului, rezolvand balonarile si greturile. Cunoscatorii spun ca aceasta bautura este si o metoda de a opri sughitul.

Prin proprietatile sale antibacteriene, lamaia trateaza raceala si febra, stimuland, in acelasi timp, si transpiratia prin care se elimina toxinele din organism.

Daca esti racit, bea multe ceaiuri calde cu lamaie. Daca te doare in gat, incalzeste putina apa plata, nu mai mult de temperatura corpului, adauga zeama de lamaie din belsug si fa gargara. La sfarsit, poti sa inghiti ultima gura de amestec cu care ai facut gargara.

Consumul de apa plata cu zeama de lamaie se recomanda si persoanelor hipertensive, deoarece ajuta la tonifierea arterelor datorita continutului ridicat de potasiu.

Este stiut ca persoanele cu diabet au un nivel scazut de vitamina C in organism din cauza glicemiei ridicate, care impiedica absorbtia vitaminei de catre celule. Cercetari recente au dovedit, insa, ca vitamina C, in doze foarte mari, poate scadea nivelul glucozei, fiind redusa astfel rezistenta organismului la insulina.

Vitamina C deblocheaza depozitele adipoase, putandu-te ajuta sa scapi de kg in plus. Daca este consumat cu regularitate, sucul de lamaie curata organismul si te scapa si de celulita.

Cura de slabire cu suc de lamaie si apa plata, usor incalzita, nu este recomandata persoanelor diagnosticate cu ulcer ori gastrita, pentru ca au mucoasa stomacului extrem de sensibila.

Sa avem sanatate!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#lamaia raceala, #ceai cu lamaie, #lamaie vitamine, #lamaie remediu natural, #lamaie slabit , #remedii naturale