Malaiul, aliment, medicament si produs cosmetic

Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 10:27
29762 citiri
Malaiul, aliment, medicament si produs cosmetic

Orice s-ar spune, romanilui ii place sa manance bine, daca nu in fiecare zi, macar la sarbatori. Unii spun despre noi ca am fi mamaligari, adica mult prea saraci ca sa ne permitem consumam zilnic paine.

Cei care vor sa ne jigneasca ori sa ne umileasca in acest fel gresesc. Daca ar cunoaste gustul sarmalelor ori al unei fripturi de pui cu mujdei de usturoi si mamaliga, cu siguranta, ne-ar aprecia gusturile rafinate.

Asadar, porumbul este un aliment dar, prin compozitia pe care o are, si un medicament cu certe beneficii. Porumbul contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, vitamine din grupul B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu, zinc si potasiu.

Oamenii de la tara, batranii, in special, stiu ca folosind malaiul, se poate stopa diareea in numai cateva ore. Intr-un pahar cu apa fiarta si racita pana la temperature corpului se pun doua lingurite de malai si se bea amestecul ca atare.

O raceala care nu cedeaza la tratamentul medicamentos se poate vindeca aplicand pe pieptul bolnavului o cataplasma cu mamaliga calda. Bolnavul trebuie sa stea sub patura o jumatate de ora. Acelasi tratament poate fi aplicat si in cazuri de bronsita acuta, gripa, pneumonie, tuse care nu mai trece.

Cataplasma cu mamaliga calda pusa in zona rinichilor trateaza colicile renale si nefritele. Aplicata in partea inferioara a abdomenului, cataplasma cu mamaliga poate fi un remediu rapid pentru anexite si cistite.

Daca, in caz de nevoie, apelezi la acest remediu simplu, ieftin si la indemana, atunci e bine s-o faci seara, inainte de culcare si, pana a doua zi, sa nu mai iesi din casa. Numai asa rezultatele vor fi evidente.

Terciul, cirul sau geandra cum i se mai spune in functie de zona geografica, este o mamaliga foarte moale facuta din malai fiert in apa. Cand este gata, se adauga putin unt sau ulei de masline si zahar sau miere de albine daca va place asa. Se consuma cald impotriva raguselii si a durerilor in gat sau piept.

Macar o data pe luna renunta la spumantele, gelurile si sarurile de baie si fa o baie cu zeama de faina de porumb. Pune o jumatate de kilogram de faina de porumb intr-o punga, tosca de panza, Pune punga sub jet puternic de apa fierbinte si asteapta sa se umple cada cat sa-ti ajunga la talie cand stati sezut.

Apa de baie astfel pregatita curata pielea, o vindeca daca este iritata si elimina celulele moarte de pe piele, cum nici un sapun nu ar face-o niciodata. Baia nu trebuie sa dureze mai mult de 20 de minute.

Malaiul poate fi un produs cosmetic excelent pentru fata ta, daca mizezi pe el. Spala-ti bine fata cu apa calda dupa care aplica malai amestecat cu apa si maseaza bine pielea cu varful degetelor, pret de cateva minute, apoi clateste-te cu apa rece din belsug, ca sa se inchida porii.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#malai medicament, #malai raceala, #terci de porumb raguseala, #malai sanatate, #mamaliga raceala , #remedii naturale