Masajul palmelor ajuta la detoxifierea organismului

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 13:25
11327 citiri
Masajul palmelor ajuta la detoxifierea organismului

Medicina orientala ne invata ca pe extremitatile corpului, urechi, palme si talpile picioarelor, sunt reprezentate toate organele corpului omenesc si ca masajul acesor zone echilibreaza energiile si creste puterea de vindecare, fara a fi necesar sa se apeleze la serviciile unui masor califificat. Masajul palmelor sau al talpilor, utilizand diverse manevre specifice, poate aduce relaxarea corpului.

Aminteste-ti cum, inaintea unui examen sau a unui eveniment major, ti-ai frecat palmele sau le-ai impreunat ca la rugaciune fara a avea intentia sa te inchini. Daca atunci, in acele momente, cineva te-ar fi intrebat de ce ai procedat asa, cu siguranta nu ai fi stiut sa raspunzi deoarece ai facut un gest instinctiv, necontrolat si negandit, ca sa-ti echilibrezi energiile, stiut fiind ca energiile echilibrate creaza o stare de bine, de calm, de liniste si relaxare.

Masajul regulat al palmelor te poate scuti de o multime de neplaceri, dureri ori disconfort. In plus, ofera si o detoxifiere a organismului, mai ales daca nu-ti plac ceaiurile ori nu vrei sa iei medicamente de sinteza. Pentru masaj, cel mai indicat ar fi uleiul de masline care, in acelasi timp, vitaminizeaza pielea, ferind-o de efectele imbatranirii precoce.

Pentru o digestie buna, fara balonari, constipatie si alte neplaceri, e bine de masat insistent degetul mijlociu, din varf pana la pliuri si portiunea de palma de sub degetul mijlociu si aratator.

Daca te doare capul, maseaza varful degetelor, folosindu-te de degetul mare. Acelasi efect il are si ciupitul, daca ti se pare mai comod. Daca esti in pragul unui atac de panica ori a unei crize de nervi, maseaza energic zona de sub degetul mic si inelar si ai grija ca masajul sa-l faci, intotdeauna, stand pe scaun sau intins pe pat.

De regula, un masaj al palmelor dureaza 20 - 30 de minute, nu mai mult. Poti face acest lucru in timp ce urmaresti un serial sau stirile la televizor. Invata sa te cunosti si sa urmaresti ce se intampla in organismul tau in timpul masajului si dupa aceea, ca sa te convingi de "curatenia" pe care o face in interiorul trupului tau si sa nu ai motive sa te sperii.

E posibil ca in timpul masajului ori imediat dupa masaj sa elimini o cantitate mare de urina, desi nu prea bei lichide multe, sau o accelerare a tranzitului intestinal. S-ar putea sa-ti lacrimeze ochii, sa inceapa sa-ti curga nasul, sa stranuti, sa casti fara sa te poti controla. Toate acestea si inca multe alte efecte ce pot aparea sunt o dovada ca masajul isi face bine treaba si de aceea trebuie facut zilnic.

Ca regula generala de retinut: ca sa poti face masaj, palmele trebuie sa fie pefect sanatoase. In caz de accident sau alte neplaceri, masajul se intrerupe si se reia numai dupa vindecarea completa a palmelor.

Sa avem sanatate!

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#masaj palme, #masajul palmelor digestie buna, #masaj calmare, #masaj degete beneficii , #remedii naturale