Modalitati de a tine tantarii departe de tine

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 10:20
11679 citiri
Modalitati de a tine tantarii departe de tine

Un tantar care iti bazaie in urechi este singurul lucru care iti mai lipseste intr-o noapte de vara, in care si asa somnul nu este prea linistit, din cauza caldurii. Exista insa modalitati de a-i tine pe tantari departe de tine.

Daca locuiesti la casa, planteaza galbenele, pufuleti sau levantica in dreptul geamurilor. Tantarii nu iubesc aceste plante. Mirosul florilor ii descurajeaza si-i tine departe. Roinita, perfecta pentru ceaiuri si vin, tine, de asemenea, departe de casa tantarii si, in plus, poate fi plantata si in ghivece, ca si salvia, pe care tantarii, la fel, nu o agreaza.

Tine in permanenta, in camera in care dormi, flori de levantica sau ghivece cu menta in dreptul geamurilor. Daca ai menta proaspata, zdrobeste cateva frunze si pune-le in interiorul pernei sau fa o punga din panza, ca o fata de perna mica, si umple-o cu frunze de menta, flori de galbenele ori levantica si tine-o langa perna pe care dormi.

Pacaleste tantarii folosind asternuturi de culoare inchisa, visiniu, albastru inchis, maro. Daca iesi seara la plimbare, imbraca haine subtiri, de culoare inchisa. Tantarii nu te vor deranja si vei putea sa te bucuri in liniste de aerul mai racoros si binefacator al noptii.

Trebuie stiut ca tantarii sunt atrasi de apa statuta. Daca ai flori in casa, atunci ingrijeste-le cu atentie, ca sa-ti fie tie bine. Taie zilnic din codita florilor si schimba-le apa cat mai des, cu alta rece si proaspata.

Daca mergi in excursie cu cortul, nu pleca de acasa fara praf de salvie ori rozmarin. Presara-l peste carbunii incinsi si tantarii nu vor mai da buzna.

Daca nu ti-ai luat masuri din timp si se intampla sa te intepe un tantar, mancarimile locale pot fi ameliorate cu ajutorul aplicarii celor mai la indemana remedii avute in casa. Acestea sunt ceapa, usturoiul, sarea, varza cruda, patrunjelul verde, otetul.

Pentru calmarea mancarimilor, locul afectat de intepaturi de tantar poate fi frecat cu ceapa, usturoi sau sare. Se foloseste o felie de ceapa, un catel de usturoi taiat pe lung sau putina sare umezita. Locul afectat se freaca doua, trei minute si neplacerile dispar indata.

Atunci cand apar umflaturi, se folosesc cataplasmele cu varza cruda sau patrunjel. Frunzele strivite se pun direct pe zona afectata si se fixeaza cu tifon sau o bucata de panza curata. Cataplasmele se schimba des si trebuie sa fie cat se poate de reci.

Dar, cea mai buna metoda de a scapa de intepaturile de tantari este sa previi.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#remedii tantari, #cum alungi tantari, #protectie tantari, #remedii intepat tantari , #remedii naturale