Pernele umplute cu ierburi de leac - remediu la indemana pentru probleme de sanatate

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 11:33
8813 citiri
Pernele umplute cu ierburi de leac - remediu la indemana pentru probleme de sanatate

Pernele medicinale, respectiv cele umplute cu ierburi de leac, nu sunt o gaselnita de moment, asa cum incearca unii sa ne convinga, ci o practica folosita de sute de ani, de pe vremea cand natura era singurul furnizor de tratamente impotriva bolilor care macinau sanatatea omului.

In cautarile lui, omul a constatat, la un moment dat, ca parfumul discret al plantelor sau un simplu contact cu planta ii face bine, amelioreaza unele dureri sau stari mai ciudate.

Remediu pentru dureri de cap si sale

Omul de azi, mai mult obligat de conditiile in care traieste, se intoarce adesea spre trecut si natura, nefacand decat sa redescopere tratamentele naturiste de altadata.

Astfel plantele culese din zone nepoluate, uscate si maruntite si apoi puse intr-un saculet de panza rara sau tifon ori intr-o fata de perna micuta, te pot scapa de insomnii, stres, dureri de cap si de sale.

Pedicuta, o planta despre care la noi se vorbeste foarte putin, te poate scapa de durerile reumatice si de cele de sale. Seara, inainte de culcare, se poate fixa lesne pe zona dureroasa, unde poate fi tinuta pana dimineata.

Perna umpluta cu pedicuta se poate scoate afara, la aerisit, dar numai la umbra. Planta, din orice perna, se schimba cu alta proaspata macar o data pe an.

Lavanda, o planta cu flori bleu, mov, violet si albe, care infloreste din mai si pana in august, este un tratament ideal pentru depresie, atacuri de panica si cazuri de iritabilitate nervoasa.

Lavanda, planta cu un puternic efect calmant si parfum discret, poate fi folosita intr-o pernuta terapeutica, simpla sau in combinatie cu valeriana, cea care reduce tensiunea nervoasa si anxietatea, sau sunatoarea, planta recunoscuta ca fiind cel mai puternic antidepresiv natural de la noi.

Hameiul, recunoscut ca remediu naturist de neegalat in combarea insomniei cronice, mult mai eficient decat oricare alt medicament de sinteza, simplu sau in combinatie cu alte plante sedative, te ajuta sa dormi bine, sa ai un somn sanatos si odihnitor. Tinuta pe locurile dureroase, perna cu hamei calmeaza si durerile reumatice si de sale.

O punga de panza rara, umpluta cu ace de brad si asezata langa perna pe care dormi, iti poate asigura un somn sanatos si odihnitor, care sa-ti intareasca si sa-ti mentina echilibrul nervos si poate fi, in acelasi timp, de un real folos suferinzilor de plamani.

Nu trebuie sa dormi neaparat cu capul pe perna umpluta cu plante de leac. Poate fi chiar si incomod. Cel mai bine e sa tii perna terapeutica langa perna pe care dormi de obicei. Este suficient parfumul plantelor, care te poate scapa de multe neplaceri.

Sa avem sanatate!

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#perna plante, #perna ierburi efect terapeutic, #plante de leac, #sunatoare antidepresiv, #pedicuta efecte sanatate , #remedii naturale